اثرات آنتی باکتریال و آنتی بیوفیلم پروبیوتیک ها علیه باکتری Pseudomonas aeruginosa مقاوم به چند دارو از جدایه های بالینی
محل انتشار: فصلنامه بیوتکنولوژی کشاورزی، دوره: 18، شماره: 1
سال انتشار: 1405
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 9
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOAGK-18-1_021
تاریخ نمایه سازی: 4 بهمن 1404
چکیده مقاله:
هدف: مقاومت آنتی بیوتیکی یک مشکل عمده سلامت جهانی محسوب می شود که درمان موثر بسیاری از عفونت های باکتریایی، به ویژه عفونت های ناشی از Pseudomonas aeruginosa مقاوم به چند دارو (MDR)، را با چالش مواجه کرده است. از این رو، نیاز مبرمی به توسعه راهکارهای نوین برای مقابله با میکروارگانیسم های مقاوم به آنتی بیوتیک وجود دارد. پروبیوتیک ها مزایای بالقوه ای را در درمان اختلالات مختلف نشان داده اند. هدف این مطالعه بررسی اثرات آنتی باکتریال و آنتی بیوفیلم پروبیوتیک ها علیه جدایه های بالینی P. aeruginosa مقاوم به چند دارو بود.مواد و روش ها: در این مطالعه، ۲۰ جدایه P. aeruginosa مقاوم به چند دارو از مجموع ۱۶۵ نمونه بالینی شامل نمونه های گوش، زخم، سوختگی و ادرار جداسازی شد. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش انتشار دیسک انجام گرفت. گونه های Lactobacillus از ۱۵ نمونه طبیعی مختلف (۷ نمونه شیر، ۵ نمونه ماست و ۳ نمونه واژینال) جدا شده و با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی شناسایی و به وسیله سیستم Vitek ۲ تایید شدند. سوپرناتانت بدون سلول (CFS) برای ارزیابی فعالیت های آنتی باکتریال و آنتی بیوفیلم علیه جدایه های P. aeruginosa مقاوم به چند دارو، با استفاده از روش انتشار در چاهک آگار و آزمون میکروپلیت برای سنجش فعالیت ضد بیوفیلم به کار گرفته شد.نتایج: از میان ۱۵ نمونه طبیعی، ۱۰ نمونه (۳ شیر، ۵ ماست و ۲ واژینال) از نظر حضور گونه های Lactobacillus مثبت بودند. از میان ۲۰ جدایه P. aeruginosa، تنها ۷ جدایه تولیدکننده قوی بیوفیلم بودند. نتایج نشان داد که قوی ترین اثرات مهاری بر رشد سه جدایه P. aeruginosa (P۷، P۱۳ و P۱۵) در غلظت حداقل مهارکنندگی (MIC) و زیر MIC (به ترتیب ۲۵ و ۵/۱۲ میکروگرم بر میلی لیتر) مشاهده شد، در حالی که چهار جدایه دیگر (P۳، P۴، P۱۱ وP۱۸ ) و MIC و زیر MIC برابر با ۵۰ و ۲۵ میکروگرم بر میلی لیتر را نشان دادند. اثر مهاری CFS تنها علیه ۷ جدایه P. aeruginosa مقاوم به چند دارو با بیشترین میزان تشکیل بیوفیلم بررسی شد و نتایج، اثر آنتی باکتریال قابل توجهی را نشان داد. در جدایه های حساس، قطر هاله عدم رشد بین ۳ تا ۱۲ میلی متر متغیر بود.نتیجه گیری: از میان ۱۰ جدایه Lactobacillus spp.، دو جدایه (با منشا واژینال) هیچ گونه فعالیت مهاری علیه یک یا چند سویه P. aeruginosa مقاوم به چند دارو نشان ندادند. گونه های Lactobacillus جداشده از شیر و ماست دارای اثر مهاری بر رشد P. aeruginosa بودند. یافته ها در نهایت این مفهوم را تایید می کنند که می توان از پروبیوتیک ها به عنوان جایگزینی برای آنتی بیوتیک ها در درمان باکتری های بیماری زای مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ایزدهار محمد جاسم
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه دیالی، دیالی، ۳۲۰۰۱، عراق.
غسان محمد جاسم
گروه زیست شناسی، دانشکده آموزش علوم خالص، دانشگاه دیالی، دیالی، ۳۲۰۰۱، عراق.
عباس یاسین حسن
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه دیالی، دیالی، ۳۲۰۰۱، عراق
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :