تحلیل سینوپتیکی رابطه دما با ارتفاع و طول و عرض جغرافیایی به منظور ارزیابی تاثیر آن در صنعت گردشگری در استان آذربایجان شرقی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 9,015
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TGES01_069
تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
دما از عمده ترین و اساسی ترین عناصر تاثیرگذار در صنعت گردشگری محسوب می شود. با توجه به اینکه ارتفاع نقش مهمی در تغییرات دمای هوا دارد بنابراین آگاهی از رابطه دما با ارتفاع در بهبود روند برنامه ریزی در صنعت گردشگری خصوصا طبیعت گردی می تواند بسیار موثر باشد. در این مطالعه به منظور تحلیل همدید رابطه دما با ارتفاع در استان آذربایجان شرقی از آمار 27 ایستگاه سینوپتیک و کلیماتولوژی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که توزیع دما در سطح استان از الگوی منظمی پیروی نمی کند به صورتی که کمترین میانگین دما در مناطق شرقی که دارای ارتفاع بیشتری هستند و بیشترین دماها در مناطق شمال غرب و شمال شرق استان (مناطق پست) رخ می دهد و همینطور مشخص گردید که ارتفاع بیشترین تاثیر را بر تغییرات دمایی و توزیع ناهمگون دما در سطح استان داشته و بعد از این عامل، عرض جغرافیایی بیشترین تاثیر را بر نحوه توزیع دما در سطح دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدحسین میرموسوی
استادیار گروه جغرافیا دانشگاه زنجان
معصومه فروغی
کارشناس ارشد اقلیم شناسی
ثریا بختکی
کارشناس ارشد اقلیم شناسی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :