بررسی اثر ضد باتریایی اسانس گیاه درمنه (.Artemisia vulgaris L) در استان کرمان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,338

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_218

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

عوارض جانبی ناشی از استفاده از داروهای شیمیایی و م صرف نگه دارنده های شیمیایی ضرورت تحقیق روی استفاده از ترکیب های طبیعی به ویژه اسانس ها جهت جلوگیری از رشد باکتری ها شده است. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه درمنه بر روی باکتری های بیماری زا در استان کرمان می باشد. جهت شناسایی ترکیب های شیمیایی و بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه درمنه (.Artemisia vulgaris L)، برگ ها با شاخه های جوان این گیاه از رویشگاه طبیعی آنها در اردیبهشت ماه 1391 از روستایی واقع در استان کرمان جمع آوری گردید. نمونه ها تمیز و پس از خشک کردن در سایه، اسانس گیری با روش تقطیر با آب انجام شد. ترکیب های م وجود در اسانس با استفاده از کروماتوگرافی گازی تجزیه ای (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی قرار گرفت. همچنین فعالیت ضد باکتریایی اسانس این گیاه بر روی باکتری های گ رم مثبت و گرم منفی مورد آزمایش با اندازه گیری قطر هاله عدم رشد انجام شد. بازده اسانس حاصل از این گیاه 0/87% بود. از م جموع 24 ترکیب شناسایی شده در اسانس گیاه درمنه با 98/65%، ترکیب های 1 و 8-سینول با 15/45%، بتاپینن با 12/57% و سابینن با 8/21% بیشترین درصد اسانس را تشکیل می دهند. برای بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه درمنه بر روی 9 سوش باکتری نیز با روش انتشار در آگار Disc diffusion method که شامل سه نوع باکتری گرم مثبت: استافیلوکوکوس آرئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس فکالیس و شش نوع باکتری گرم منفی: سودوموناس آئورجینوزا، شیگلافلکسنری، کلیسیلا پنومونی، سالمونلا تیفی، سراشیا مارسسنس و اشرشیا کلی با اندازه گیری قطر هاله عدم رشد بررسی شد. اثر اسانس این گ یاه بر روی باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و همه باکتری های گرم منفی مورد آزمایش بیش از آنتی بیوتیک تتراسایکلین است. نتایج نشان داد که اسانس گیاه درمنه مورد مطالعه داری اثر ضد باکتری می باشد. با توجه به درصد بالای ترکیب های 1 و 8-سینول و بتاینن موجود در اسانس گیاه درمنه با خواص ضد باکتریایی که دارند، از اسانس این گیاه می توان جهت مقابله با باکتری ه ای بیماری زای خاص استفاده کرد.

نویسندگان

محمد مقتدر

گروه تنوع زیستی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته ، کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زرگریع. گیاهان دارویی _ چاپ پنجم، جلد چهارم، انتشارات دانشگاه ...
  • Sefidkon, F., L. Sadeghzadeh, M. Teimouri, F. Asgari, and Sh. ...
  • Sura., B., G. REZNICEK, and A. ZEYBEK. Antimicrobiat and antioxidant ...
  • Kalemba D, Kusewic z D, Swiader K. Antimicrobial properties of ...
  • Cosar G, Cubukcu B, Melikoglu G et al. Antimicrobia activity ...
  • نمایش کامل مراجع