بررسی اثرات ضد قارچی اسانس پونه معطر و مقایسه آن با منتول سنتزی بر رشد قارچ آسپرژیلوس نایجر
محل انتشار: اولین همایش منطقه ای گیاهان دارویی شمال کشور
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 911
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCMPNI01_217
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
اسانس برگ گیاه پونه معطر جمع آوری شده از کرمان با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی تجزیه ای (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه اثرات ضد قارچی آن بر روی سوش قارچ آسپرژیلوس نایجر (PTCC=5223) با روش انتشار در آگار (Disc diffusion method) در شرایط آزمایشگاه بررسی شد. نتایج نشان داد بازده اسانس پونه معطر 1/85% بود. از 32 ترکیب شناسایی شده در اسانس پونه معطر با 99/86%، پیپریتون (28/54%)، 1 و 8-سینئول (17/65%)، کارواکرول (9/25%) و پیپرینتون اکساید با (5/86%) ترکیب های اصلی می باشند. اسانس پونه معطر با رقت های 1، ½ و ¼ دارای قدرت مهارکنندگی قابل ملاحظه ای بر روی سوش قارچ آسپرژیلوس نایجر در م قایسه با آنتی بیوتیک های استرپتومایسین سولفات (72%SP) و جنتامایسین (8mg/ml) داشته است. منتول سنتزی در رقت 10 درصد از رشد قارچ آسپرژیلوس نایجر جلوگیری کرده است. اثرات ضد قارچی اسانس گیاه پونه معطر مورد بررسی می تواند به درصد بالای ترکیب پیپریتون که از مشتقات طبیعی مونوترپن ها کتونی می باشد مرتبط دانست. با توجه به اثرات قابل توجه فعالیت ضد قارچی اسانس گیاه پونه معطر، میتوان جهت مبارزه با سوش قارچ آسپرژیلوس نایجر مورد مطالعه استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد مقتدر
گروه تنوع زیستی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان
آرمیتا فرهمند
کارشناس میکروبیولوژی گروه تنوع زیستی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :