ارزیابی کاربرد منابع مختلف کودهای آلی برعملکرد زعفران

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 640

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_216

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

زعفران به عنوان گرانترین محصول کشاورزی و ادویهای جهان جایگاه ویژه ای در بین محصولات صادراتی ایران دارد. در زراعت زعفران کشاورزان عموماً از ک ودهای گاوی استفاده می کنند. منابع دیگر کودهای آلی مانند کود مرغی و کمپوست ضمن در دسترس بودن، دارای قیمت مناسبی نیز می باشند. به نظر می رسد که در صورت کسب نتایج مثبت کمی و کیفی می توان از این کودها در کشت زعفران استفاده نمود. این آزمایش در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار و به مدت 6 سال (1388-1383) بر روی خاکی سنی لوم در ایستگاه تحقیقات گناباد به اجرا درآمده است. تیمارهای کود آلی مورد استفاده این آزمایش شامل کودهای گاوی، مرغی و کمپوست زباله شهری بود. کود گاوی به میزان 50، 35 و 65 تن در هکتار، کود کمپوست (کارخانه کود آلی مشهد) به میزان 28، 40 و 52 تن در هکتار و کود مرغی به میزان 7، 10 و 13 تن در هکتار همراه با کاشت پیاز مصرف گردید. از سال دوم به بعد به میزان یک سوم تیمارهای کودی اعمال شده در سال اول به کرتها داده شد. نتایج نشان داد که هر سه نوع کود اثرات مثبتی بر عملکرد گل داشته اند. در طول آزمایش بیشترین میانگین عملکرد گل زعفران از تیمار مصرف کود گاوی به مقدار 35 تن در هکتار بدست آمد و در مقدارهای بالاتر مصرف کود گاوی عملکرد کاهش یافت. در مقابل، نسبت های بالاتر مصرف کودهای مرغی و کمپوست همراه با روندی افزایشی در تولید گل بود. نتایج نشان داد که میانگین عملکرد گل در تیمارهای 52 تن در هکتار کود کمپوست، 35 تن در هکتار کودگاوی و 13 تن در ه کتار کود مرغی با یکدیگر تفاوت معنی داری نداشت و نتیجه آن که در زراعت زعفران می توان از کودهای کمپوست و مرغی به عنوان منابع دیگری از کودهای آلی کود گاوی استفاده نمود.

نویسندگان

احمدرضا محمدزاده

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی- بخش تحقیقات خاک و آب مشهد- مجتمع کشاورزی طرق

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ 1370. زراعت زعفران- انتشارات دانشگاه تهران. شماره انتشار 2065. ...
  • شاهنده، ح. 1369. ارزیابی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آب و ...
  • حصادی، ب..م. رضوی و م. مهاجری. 137. اثر مقادیر کودهای ...
  • ophysiological aspects of saffron (Crocus cع A. 2003. Experimental findings ...
  • Jahan, M.and M. Jahani. 20 _ The effect of chemical ...
  • Rashed Mohassel, M. H., Azizi, G., Sabet Teimour, M. 20 ...
  • mineral and organic fertilizers. Book of Abstracts. 2nd International Symposium ...
  • نمایش کامل مراجع