تاثیرتیمار اسانس اکالیپتوس و روغن سیر برعمر پس از برداشت، ویژگی های کمی و کیفی انار رقم رباب (.Punica granatum L. cv. Rebab)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 574

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_187

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

انار (.Punica granatum L) یکی از مهمترین میوه های گرمسیری در ایران می باشد که ارزش تغذیه ای و دارویی بسیار ارزشمندی را دارا است. ضایعات یکی از مشکلات مهمی بوده که امروزه در کشور ما وجود دارد. ضایعات پس از برداشت محصولات کشاورزی و ا ستاندارد نبودن کیفیت محصولات از ارزش صادرافت و بازاریابی آنها می کاهد. علت اصلی این مشکلات به شرایط رشد و نمو گیاه و شرایط نگهداری پس از برداشت محصول مربوط است. این پژوهش به منظور بررسی اثرات کاربرد اسانس اکالیپتوس و روغن سیر بر عمر پس از برداشت، ویژگی های کمی و کیفی انار رقم رباب انجام شد. بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل (دو فاکتوره) در قالب طرح پایه کاملاًتصادفی در چهار تکرار اجرا گردید. فاکتور اول شامل تیمار اسانس اکالیپتوس با 4 سطح (صفر، 50، 100، 150 میلی گرم در لیتر) و فاکتور دوم شامل تیمار روغن سیر (صفر، 0/5، 1، 2 درصد) بود. فاکتورهای کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از دوره انبارداری، شاخص هایی همچون شاخص سرمازدگی، درصد کاهش وزن میوه ها و میزان نشت الکترولیت مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج تجزیه واریانس، برهمکنش تیمار اسانس اکالیپتوس و تیمار روغن سیر بر شاخص سرمازدگی، درصد کاهش وزن میوه ها و میزان نشت الکترولیت در سطح احتمال 5% معنی دار بود. اربرد تیمار 150 میلی گرم در لیتر اکالیپتوس با تیمار 1% روغن سیر می تواند جهت بهبود عمر انباری این محصول قابل توصیه باشد.

نویسندگان

بیژن کاوسی

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یاسوج، یاسوج، ایران

الهام چیدار

ارناس ارشد شیمی تجزیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • راحمی، م. 13. فیزیولوژی پس از برداشت-مقدمه ای بر فیزیولوژی ...
  • شاکری، م. 387. اصول فنی برداشت و مسائل پس از ...
  • Aseri, G.K., N. Jain, J. Panwar, A.V. Rao and P.R. ...
  • Ben- Arie, R.. N. Segal and S. Guelfat- Reich. 1984. ...
  • Elyatem, S. M. and A. A. Kadar. 1984. Postharvest physiology ...
  • Faria, A., R. Monteiro, N. Mateus, I. Azevedo and C. ...
  • Onur, C., M. Pekmezci, H. Tibet, M. Erkan and S. ...
  • Singh, R.P..C. Murthy and G.K., Jayaprakasha. 2002. Studies on the ...
  • نمایش کامل مراجع