بررسی اثر مقادیر ومنابع مختلف پتاسیم بر عملکرد گیاه دارویی زعفران

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,063

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_100

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی عکس العمل زعفران به مقدار و زمان مصرف دو نوع کود پتاسه طرحی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه فاکتور شامل فاکتور اول،مقدار پتاسیم (صفر، 100، 75، 50، 25 و 125 کیلوگرم K(2)O در هکتار)، فاکتور دوم زمان مصرف (مصرف سالیانه و مصرف یکباره برای سال های آزمایش) و فاکتور سوم، نوع کود (سولفات پتاسیم و کلرور پتاسیم) در سه تکرار و به مدت 4 سال در ایستگاه تحقیقات کشاورزی زعفران گناباد انجام گرفت. نتایج نشان د اد که اثر مقدار پتاسیم بر عملکرد زعفران در سطح 5 درصد معنی دار بود و بیشترین عملکرد از تیمار مصرف 25 کیلوگرم K(2)O در هکتار بدست آمد. زمان مصرف کود پتاسیم نیز بر عملکرد زعفران اثر معنی داری داشت به طوری که عملکرد زعفران در تیمار مصرف هر ساله پتاسیم نسبت به تیمار مصرف یکباره پتاسیم کل دوره در سال اول افزایش معنی داری در سطح 5 درصد نشان داد. اثر منبع کود پتاسیم بر عملکرد زعفران نیز در سطح 5 درصد معنی دار بود مصرف پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم باعث افزایش معنی دار عملکرد نسبت به تیمار استفاده از منبع کلرید پتاسیم شد. اثر متقابل مقدار و زمان مصرف کود پتاسیم نیز بر عملکرد زعفران معنی دار بود. با توجه به وجود یون کلر در کلرید پتاسیم، به نظر می رسد ک ه زعفران نسبت به این یون حساسیت داشته و با بالا رفتن غلظت کلر بدلیل افزایش مصرف کود کلرید پتاسیم از عملکرد زعفران کاسته شد. در سالهای بعد بدلیل آبشویی کلر این اثر منفی کاهش یافت.

نویسندگان

حمیدرضا ذبیحی

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات خاک و اب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

سعید رضائیان

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات خاک و اب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

سیدمجتبی نوری حسینی

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات خاک و اب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ شهابی، وک. بازرگان.1384. پتاسیم در کشاورزی رامانتشارات سنا. تهران ...
  • Kumar. A. R., and N. Kumar.20 .8.Studies on the efficacy ...
  • نمایش کامل مراجع