فلور استان گلستان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,093

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_092

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

شناخت و آشنایی با سرشت و خصوصیات رستنی های هر منطقه بعنوان ماده اولیه کلیه برنامه های تحقیقی اعم از جنگل، مرتع، گیاهان داروئی، زراعت و ... از ارزش و اهمیت اجتناب ناپذیر برخوردار است. بعبارت دیگر این گیاهان هستند که همچون آئینه تمام نمائی پدیده ها و عوامل حاکم بر محیط را در برابر دیدگان محقق به نمایش می گذارد و هر اندازه این شناخت کامل و کافی باشد به همان اندازه طرحهای تحقیقاتی و برنامه های اجرایی که گیاه رکن اصلی و اساسی آنها را تشکیل داده موفق تر و مثمر ثمرتر خواهد بود. گیاهان پایه و اساس علوم داروسازی، طب، کشاورزی و غیره را تشکیل می دهد. براساس مطالعات انجام شده استان گلستان دارای بیش از 118 خانواه گیاهی از گیاهان آوندی و 678 جنس و بیش از 1704 گونه گیاهی می باشد. با توجه به تعداد خانواده های گیاهی ایران که 155 خانواده می باشد، این استان 76 درصد تیره های گیاهی ایران را شامل می شود. از نظر تعداد گونه، بزرگترین تیره های گیاهی استان بترتیب عبارتند از: آفتابگردان یا کاسنی، گندمیان، پروانه آسا، شب بو، نعناعیان، میخک، چتریان، گل سرخیان، لاله یا سوسنیان، اسفناجیان، گل میموم، گل گاوزبانیان، آلاله، علف هفت بند و گل ارکید یا ثعلب 15 تیره بالا با 1227 گونه 72 درصد گونه های گیاهی استان را شامل می شوند. تعداد جنس های شناخته شده در استان بالغ بر 678 جنس می باشد که در مقام مقایسه با جنس های ایران که 1200 جنس می باشد 56/5 درصد از آن را دارا می باشد. خانواده های گندمیان با 116 جنس و کاسنی با 61 جنس و شب بو با 49 جنس بیشترین جنس ها در بین خانواده های گیاهی استان را دارند. تعداد گونه های گیاهی استان به بیش از 1704 گونه می باشد که در مقایسه با ایران که بالغ بر 7000 گونه است 24/3 درصد گونه های گیاهی ایران را شامل می شود. براساس این مطالعه سهم گروه های مختلف در فلور استان عبارتند از: نهانزادان آوندی دارای 8 حانواده، 14 جنس و 20 گونه، بازدانگان دارای 3 خانواده، 5 جنس و 11 گونه، دو لپه ایها دارای 93 خانواده، 495 جنس و 1351 گونه، تک لپه ایها دارای 14 خانواده، 164 جنس و 322 گونه می باشند. براساس این مطالعه استان گلستان با بیش از 1704 گون گیاهی دارای بیش از 105 گونه گیاه اندمیک است که 78 گونه آن ع لاوه در استان گلستان در استانهای مازندران، خراسان شمالی و سمنان نیز یافت می شود و 27 گونه دیگر انحصاری استان است و در هیچ جای دیگر دنیا یافت نمی شود. گیاهان آندمیک استان متعلق به 20 تیره گیاهی می باشد که تیره های Asteraceae با 20 گونه و Papilionaceae با 15 گونه، Apiaceae با 7 گونه و Liliaceae با 6 گونه، بیشترین گونه های اندمیک استان را دارا می باشند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سیدعلی حسینی (رضا)

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آخانی، ح .1383 . فلور مصور پارک ملی گلستان (جلد ...
  • حسن عباسی، ن . 1371 . مطالعه و ارزیابی پوشش ...
  • حسینی، سع. 1380 بررسی فلور استان گلستان مرکز تحقیقات کشاورزی ...
  • نمایش کامل مراجع