بررسی برخی خصوصیات اکولوژیک گونه دارویی .Hypericum perforatum L در استان گلستان (مطالعه موردی: پاقلعه محدده جنوبی شهرستان رامیان)
محل انتشار: اولین همایش منطقه ای گیاهان دارویی شمال کشور
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,044
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCMPNI01_076
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
گونه . Hypericum perforatum L با نام فارسی علف چای، گیاهی علفی دائمی از خانواده Hypericaceae یکی از گونه های مهم گیاهان دارویی محسوب می شود. هدف تحقیق شناخت برخی خصوصیات اکولوژیکی گونه علف چای برای معرفی به منظور کشت انبوه آن در اراضی زراعی و استفاده در صنایع دارویی و همچنین جلوگیری از تخریب رویشگاههای طبیعی گونه صورت گرفته است. پس از بررسی های مقدماتی، با پیمایش صحرایی و بازدید های مکرر از منطقه رویشی این گیاه در شرق استان گلستان، مشخصات اقلیمی، زمین شناسی، گیاهان همراه، تیپ رویشگاه و نقشه پراکنش همراه اندازه گیری متغیرهای رویشی، تجزیه فیزیکی شیمیایی خاک برای گیاه در رویشگاه آن ا نجام گرفت. نتایج نشان داد این گونه در شیب شمالی منطقه کوهستانی پاقلعه در محدوده جنوبی شهرستان رامیان در شرق استان گلستان، در ارتفاع 300 تا 1300 متر از سطح ریا پراکنش دارد. اقلیم محل پراکنش گونه، نیمه مرطوب سرد با میانگین بارندگی سالانه حدود 850 میلیمتر و درجه حرارت متوسط سالانه حدود 17 درجه سانتیگراد می باشد. خاک دارای بافت رسی شنی لوم دار با PH=7/2-7/5 و EC=0/84-1/2 میلی موس بر سانتیمتر می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پریناز اصغری
کارشناسارشد مرتعداری، موسسه آموزش عالی بهاران گرگان
سیده خدیجه مهدوی
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور
سیدعلی حسینی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان
قاسمعلی ابرسجی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :