بررسی اثرکودپاشی در کیفیت گیاه آویشن کوهی در مراتع چهارباغ گرگان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 794

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_075

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

آویشن گیاهی است علفی، دارای شاخه های زیاد و چوبی به ارتفاع تا 30 سانتی متر که در نواحی کوهستانی می روید. ساقههای آویشن پوشیدهاز کرک و برگ های کوچک زیادی است. این برگ ها به رنگ خاکستری روشن و با بوی بسیار نافذ است و دارای دم برگ های کوچکی نیز می باشد. گل ها کوچک، گلی رنگ و یا سفید و به صورت مجتمع در انتهای ساقه قرار گرفته اند. قسمت مورد استفاده ی گیاه، گل و به ویژه برگ های آناست.این گیاه، به طور محدود و برای تهیه ی داروها، در ایران کشت می گردد. از طرفی امروزه ثابت شده است که استفاده از کودهای شیمیایی در ارتقاء کمیت و کیفیت گیاهان مختلف نقش م ؤثری دارد و گیاه آویشن یکی از گونه های گیاهی است که به همراه گونه های مرتعی در بسیاری از م راتع ییلاقی جنوب استان گلستان از جمله مراتع چهارباغ به وفور یافت می شود با بررسی این موضوع میتوان در صورت مقرون به صرفه بودن نسبت کودپاشی گیاه اقدام نمود و فاکتورهای یفی را ارتقاء داد. در این زمینه مطالعات زیادی توسط محققان کشورهای مخلف انجام گرفت که تقریباً در اکثر این مطالعات نشان داده شده است استفاده از کودهای ازته و فسفره، پتاس و کودهای دامی به تنهایی با ترکیب از اینک ودها میتوان کیفیت گیاهان را افزایش داد. سرکارات (1374) در دو منطقه مغان و سبلان، سلامی لمراسکی (1375) مراتع نمار آمل، دیانتی، توان و حسینی در مراتع مراوه تپه مورد بررسی قرار دادند که همگی براین امر تأکید داشتند که کوددهی سبب افزایش کمیت و کیفیت گیاهان مختلف مخصوصاً افزایش پروتئین و کاهش الیاف گونه های مرتعی شده است.

نویسندگان

لطف الله پارسایی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

مرجان گالستیان

استاد دانشگاه کشاورزی ایروان

سیدعلی حسینی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

اراز محمدی مفیدی خواجه

کارشناس محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رکارات، م. 1374. تثیر کودهای شیمیایی ازته و فسفره د ...
  • - سلامی لمراسکی، ا.، 1375. بررسی اثر مقادیر مختلف دو ...
  • دیانتی قاسمعلی، منیژه توان و سید علی حسینی 1388 بررسی ...
  • نمایش کامل مراجع