بررسی اثرات زمان کاشت بر عملکرد، اجزاء عملکرد و میزان اسانس Nepetaglumerulosa
محل انتشار: اولین همایش منطقه ای گیاهان دارویی شمال کشور
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 640
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCMPNI01_063
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
بررسی نیازهای اکولوژیکی و زراعی گونه های بومی و در حال انقراض در اکوسیستم های طبیعی و زراعی به منظور کشت و اهلی کردن آنها از اهمیت زیادی برخوردار است. امروزه گونه های مختلف جنس Nepeta به دلیل داشتن مواد مؤثره ای از قبیل نیتالاکتون ها، سنئول، لینالول، کاربوفیلن و جرما کرن، کاربرد زیادی در سنایع داروسازی، بهداشتی و لوازم آرایشی پیدا کرده اند. به منظور بررسی اثرات زمان کاشت بر خصوصیات زراعی و عملکردی گیاه دارویی Nepeteglumerulosa پس از جمع آوری بذر گیاه از رویشگاه و تعیین قوه نامیه و درجه حرارت مطلوب جوانه زنی در ژرمیناتور بذر گیاه به صورت مستقیم در پنج زمان مختلف از جمله درصد سبز شدن و استقرار، مراحل فنولوژی و رشد گیاه،ارتفاع و پوشش تاجی، عملکرد خشک اندام هوایی، درصد و عملکرد اسانس گیاه مورد اندازه گیری قرار گرفت و در نهایت داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SAS آنالیز و میانگین ها با آزمون دانکن مقایسه شدند. نتایج آزمایش نشانداد که اثر زمان کاشت بردرصد سبز شدن و استقرار گیاهچه ها در سطح 1 درصد و بر میزان ارتفاع گیاه، تاج پوشش، عملکرد محصول خشک، درصد و عملکرد اسانس در سطح آماری 5 درصد معنی دار بود. تأخیر در زمان کاشت باعث کاهش شدید درصد سبز شدن گیاه گردید. بیشترین درصد سبز شدن و استقرار در تاریخ کاشت اول و دوم و کمترین آن در زمان کاشت سوم بدست آمد و زمان کاشت چهارم و پنجم موفقیت آمیز نبود. بیشترین میزان عملکرد محصول (2101/6 کیلوگرم درهکتار) در زمان کاشت اول و دوم بدست آمد. میزان عملکرد محصول و عملکرد اسانس در زمان کاشت سوم کاهش یافت (1093/8 کیلوگرم در هکتار). درصد اسانس گیاه بسته به زمان کاشت و چین اول و دوم محصول بین 0/03 تا 0/3 درصد متغیر بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
براتعلی غلامی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
مهدی فراوانی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
محمدتقی کاشکی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :