تعیین نژاد و گونه های نماتدهای مولد گره ریشه (.Meloidogyne spp) در باغات عناب استان خراسان جنوبی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 726

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_038

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

عناب با نام علمی (Ziziphus jujube) گیاهی است از خانواده (Rhamaceae) که اندامهای مختلف آن اعم از برگ، میوه، مغز هسته، ریشه، چوب و پوست درخت مصارف دارویی فراوانی دارد. با توجه به اهمیت اقتصادی و تجاری این محصول در استان خراسان جنوبی و گسترش روز افزون نماتدهای مولد گره ریشه بعنوان یکی از عوامل خسارت زا، شناسایی نماتدهای مولد گره ریشه حائز اهمیت بسیاری می باشد. در این ارتباط طی سالهای 1387 تا 1389 تعداد 97 نمونه خاک و ریشه آلوده به نماتد مولد گره ریشه از مناطق مختلف عناب کاری استان بویژه شهرستانهای بیرجند و قائنات جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل گردید. برای شناسایی گونه ها از روش استاندارد جدا کردن تک کیسه تخم (Single egg mass) و تلقیح آن روی ریشه گیاه گوجه فرنگی رقم Rutgers در محیط گلخانه با دمای 25 تا 28 درجه سانتیگراد استفاده گردید. پس از 60 روز گره های ناشی از آلودگی به نماتد روی ریشه های گوجه فرنگی مشاهده شد. پس از اسخراج نماتدهای ماده بالغ از ریشه های آلوده، با توجه به خصوصیات شکل شناسی شبکه کوتیکولی انتهای بدن نماتد ماده بالغ (Perineal pattern) و سایر خصوصیات مرفولوژیک و مرفومتریک لاروهای سن دوم اقدام به شناسایی گونه های مختلف گردید. مطالعه نژاد فیزیولوژیک نماتد با ت وجه به رغبت و توان غده زایی جمعیت های خالص شده از هر ایزوله در برابر میزبانهای افتراقی با 6 گیاه محک (توتون، پنبه، فلفل، هندوانه، بادام زمینی و گوجه فرنگی) انجام پذیرفت. در این بررسی دو گونه Meloidogyne javanica و M.incognita و همچنین نژاد دوم گونه M.incognita در مناطق مورد بررسی شناسایی گردید.

کلیدواژه ها:

عناب ، نماتدهای مولد گروه ریشه

نویسندگان

امیر احمدیان یزدی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

عبدالله رستگار پیمانی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آذر پوه، الهام و مختاریان، علی _ 135.بررسی زمان مناسب ...
  • - سلطانی، ابوالقاسم، حسینی، غلامرضا و احمدی شاهرخت، راضیه . ...
  • صلواتی، سعیده . 1391. بررسی نحوه استخراج عصاره برگ عناب، ...
  • Baicheva, O. , D.Salkova. , and G.plazova.20 02. Root-knot nematodes ...
  • Chen.P., and .A.Roberts.20 03.Genectic analysis of(a) virulence in Meloidogyne hapla ...
  • De Grisse, A. 1965.A Labor. Saving method for fixing and ...
  • Jepson, S.B. 1 987. Identification of Meloidogyne species Dep. of ...
  • Sasser, J.N.1 979. Pathologenic ity, host ranges and variability in ...
  • نمایش کامل مراجع