بررسی سازگاری و معرفی مناسب ترین ژرم پلاسم 12 اکسشن (آذربایجان غربی و سمنان) گونه آویشن قرباغی Thymus fedchenkoi در شرایط زراعی استان مرکزی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 582

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_002

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

جنس Thymus متعلق به خانواده Lamiaceae بوده و تقریباً 215 گونه مختلف از آن در سراسر جهان یافت می شود. این جنس در ایران 14 گونه گیاه معطر و چندساله دارد کهاز میانآنها 4 گونه انحصاری ایران هستند. گونه های مختلف آویشن در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی دارند. این تحقیق به منظور تعیین و معرفی مناسب ترین اکسشن گونه آویشن قره باغی در ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی علی آباد- اراک طی سالهای 1386 الی 1390 اجرا گردید. بذور 2 اکسشن گونه آویشن قره باغی دریافت شده از بانک ژن منابع طبیعی ایران دریافت شد و در جی فی پات و سپس در گلخانه کشت و حدود اوایل سال 1388 نشاء هایگلدانی در زمین اصلی در فواصل روی ردیف و بین ردیف ها یک متر و با سیستم آبیاری قطره ای کشت گردیدند. درصد استقرار بوته ها، قطرهای بزرگ و کوچک و مساحت تاج پوشش، ارتفاع گیاه، مراحل فنولوژی، وزن خشک اندام های هوایی، اسانس و ... اندازه گیری و ثبت گردید. نتایج ارزیابی صفات نشان داد که با توجه به اینکه نمونه شماره 52 متعلق به استان آذربایجان غربی- میاندوآب دارای درصد استقرار بالاتر (70%)، میانگین سطح تاج پوشش بالاتر (1930 سانتی متر مربع) و همچنینمیزان تولید اسانس بالاتر (5.41 کیلوگرم در هکتار) برتر از نمونه شماره 74 می باشد، بنابراین نمونه شماره 52 متعلق به استان آذربایجان غربی- میاندوآب برتر از نمونه شماره 74 متعلق به استان سمنان می باشد.

نویسندگان

مصطفی زارع

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

سیدعلی طباطبایی

استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

مهدی سلطانی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مزاد، ز. 1373. آویشن، انتشارات موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع ...
  • میرزا، م. سفیدکن، ف و احمدی، ل _ 1375. اسانسهای ...
  • Baudavan, S., 1996. The Merck index Merck and Co INC. ...
  • Deans, S.G; Svoboda, K.P; Gundidza, M; and Brechang, E.Y .1993. ...
  • نمایش کامل مراجع