سنجش رواج آزار عاطفی والدین و رابطه آن با عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 852

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPSY02_146

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

خانواده نخستین واحد اجتماعی است که زندگی انسان را در احاطه خویش دارد و اولین و اساسیترین احتیاج روانی کودک که در بزرگسالان نیزهمواره وجود دارد، نیاز به محبت و تعاملات عاطفی است. احساس امنیتی که در پس این مهرورزیها نهفته و ازآن زاده میشود، خود عاملتضمینکننده ساختار شخصیت سالم و پشتوانه قوی تدابیرتربیتی مناسب است. تحقیق حاضر با هدف اصلی آگاهی از میزان رواج آزارعاطفیوالدین درخانواده ها انجام گرفته است. دانشآموزان مقطع راهنمایی منطقه 9 تهران به عنوان جامعه آماری تحقیق حاضرانتخاب شده بودند. 99 نفر از دانشآموزان پایه دوم راهنمایی، گروه نمونه این تحقیق را تشکیل داده اند. روش تصادفی جهت نمونه گیری انتخاب شده است. مطالعات کتابخانه ای و میدانی دو روش بهکار رفته در این پژوهش می باشند. ابزارتحقیق، پرسشنامه محقق ساخت شامل 27 سوال که در 25 سوال، به بررسیابعاد مختلف آزارعاطفی و در 2 سوال نیز به سنجش عملکرد تحصیلی دانشآموزان پرداخته شده است. نتایج حاصل از تحقیق منجر به رد فرضیهاول مبنی بر اعتقاد به رواج کمتر آزارهای عاطفی عمدی نسبت به آزار غیرعمدی و تایید فرضیه دوم مبنی بر رابطه آزارعاطفی و افت معدل دانشآموزان شده است. در بحث تاثیرگذاری آزارها بر معدل دانشآموزان، تبعیض و تفاوت گذاری والدین بین فرزندان، قربانی خواستهها والدین شدن، بیان خشم بافحش وناسزا، تنبیهات شدید ومتعدد، ایجاد حس تنهایی برای فرزندان که از جمله آزارهای عمدی تلقی میشود، بر معدل دانشآموزان اثر منفی گذاشته است. همچنین آزارهای غیرعمدی نیز نظیر مورد باورنبودن تواناییهای فرزندان توسط والدین، عدم بیان واضح قوانین اجتماعی و توجه نکردن به تکالیف درسی فرزندان نیز وجود داشته که اثرات آنها نیز بر افت معدل دانشآموزان درگیر با این آزارها مشهود بوده است. بی شک پاسخ دانشآموزان به اینگونه رفتارها نیز در اعمالی مانند متابعت و پیروی نکردن از والدین خود را نشان داده است. بیشک با رواج چنین تحقیقاتی و پاسخهای صحیح دانشآموزان و با ارائه نتایج به کادر پرورشی میتوان امیدوار به افزایش آگاهیهای اولیه مدرسه نسبت به وضعیت خانوادگی دانشآموزان بود. همچنین انتظارمیرود پس ازآگاهیهای بیان شده، اولیاء مدرسه نیز تمهیدات لازم را جهت برنامههای آموزشی با توجه به تواناییهای دانشآموزان در آینده بیندیشند.

نویسندگان

مریم ایزانلو

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد روانشناسی خانواده درمانی دانشگاه علم و فرهنگ.تهران. ایران

سمیه واعظها

کارشناسی علوم اجتماعی دانشگاه پیام نورتهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آقابیگلویی، عباس ورسول زاده کاظم وموسوی چلک، حسن (1382)، کودک ...
  • بروجردی، اشرف(1390)، گونه‌شناسی آزار کودکان در ایران، انتشارات پژوهشگاه علوم ...
  • محمدی، اکرم (1380)، علل افت تحصیلی دانش آموزان، تهران، انتشارات ...
  • مجله نوهش زنان، (1383)، اقتباس از مجله علوم تربیتی و ...
  • Brassard, M.R. and Hart, S.N. (1987), Emotional Abuse: Words Can ...
  • Briggs, F. and Hawkins, R.M.F. (1996), Child Protection: A guide ...
  • Carroll, J. (1994), "The protection of children exposed to marital ...
  • Garbarino, J. (1978), "The elusive 'crime' of emotional abuse', Child ...
  • Russell, M., C. Henderson, and S. Blume (1985). Children of ...
  • Werner, E.E. 1986. Resilient offspring of alcoholics: A longitudinal study ...
  • Ziegler, E., and J. Kaufman. (1987). Do abused children become ...
  • نمایش کامل مراجع