سبک تربیتی دختران در فرهنگ ایرانی و تاثیر آن در زندگی زناشویی
محل انتشار: دومین همایش ملی روانشناسی - روانشناسی خانواده
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 771
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPSY02_142
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
هدف از پژوهش حاضر، بررسی سبک تربیتی دختران در فرهنگ ایرانی و تاثیر آن در زندگی زناشویی آنها می باشد.در این پژوهش از روش کیفی و مطالعه تحلیلی استفاده شده است. جامعه آماری زنان متاهل دارای فرزند منطقه 12 شهرتهران در مقطع سنی 20 تا 30 سال هستند. نمونه پژوهشحاضر به صورت هدفمند از میان خانم های متاهل فرهنگسرای ایروانی منطقه 12 شهر تهران انتخاب شده است. برای سهولتکار، پرسشها درمحورهای 21 گانه و سپس در 6 مقوله طبقهبندی شدند. پژوهش حاضر به مسائلی می پردازد که بهنظر میرسد زندگی زناشویی را دچار تلاطمی ناخواسته میکند. در این راستا مسائل و مشکلات شناسایی شده با توجه به سبک تربیتی حاکم در فرهنگ ایرانی ریشهیابی و دلایل احتمالی روشن گردید. نتایج پژوهش نشان می دهد که مسائلی همچون ناتوانی در عشق ورزی و دریافت عشق به شکل آزادانه، ناتوانی در ابراز احساسات شخصی،احساس گناه به خاطر خشمگین شدن در برابر عزیزان، ناتوانی در کنترل کامل زندگی شخصی، ناتوانی در معنا بخشیدن به روابط صمیمانه جنسی ومسائلی دیگر در این زمینه، با مراحل رشد و تحول شخصیت و سبک تربیتی دختران در فرهنگ ایرانی در ارتباط است. به عبارت دیگر، پژوهش حاضر نشان می دهد که ما شیوههای ایجاد صمیمیت را در رابطه با مادر یاد می گیریم و بعدها به طور ناخودآگاه این الگوها را با همه کسانی که به ما نزدیک میشوند تکرار م یکنیم یا در نقش کودکی که بودیم، ظاهر میشویم و دیگری را به جای مادر مینشانیم، یا مادر میشویم و دیگری را بچه خود می دانیم
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه اشترایه
دانشجوی دوره کارشناسی ارشد دانشکده روانشناسی دانشگاه علم و فرهنگ.تهران. ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :