رابطه بین ابعاد کیفیت زندگی و نگرش نسبت به مرگ در سالمندان
محل انتشار: دومین همایش ملی روانشناسی - روانشناسی خانواده
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,779
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPSY02_120
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
هدف از اجرای این پژوهش، تبیین رابطه بین ابعاد کیفیت زندگی و نگرش نسبت به مرگ در سالمندان عضو کانون جهاندیدهگان شهر شیراز بود.این پژوهش با روش همبستگی با جامعه ای به حجم 1600 نفر( 1300 زن- 300 مرد) و با روش نمونه گیری تصادفی 310 نفر ( 155 زن و 155 مرد) وبا استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی ( 36sf-و پرسشنامه نیم رخ نگرش نسبت به مرگDAPR) در سال 1390 درکانون جهاندیدهگان شهرشیراز انجام شد. یافته ها نشان داد، که بین بعضی از ابعاد کیفیت زندگی(سلامت عمومی، محدودیت جسمانی، خستگی یا نشاط) و نگرش نسبت به مرگ در سالمندان رابطه معناداری وجود دارد و بین دیگر ابعاد(عملکرد جسمانی، محدودیت عاطفی، درد بدن، بین عملکرد اجتماعی، سلامت روانی) و نگرش نسبت به مرگ رابطه معناداری وجود ندارد. بین کیفیت زندگی ونگرش نسبت به مرگ رابطه معناداری وجودارد. یافته ها نشاندهنده رابطه کیفیت زندگی و نگرش نسبت به مرگ در سالمندان می باشد. با توجه به اینکه موضوعی مشابه یافت نشد، پیشنهاد می شود به منظورتایید یافته ها مطالعه به صورت گسترده تر تکرار شود
کلیدواژه ها:
کیفیت زندگی ، نگرش نسبت به مرگ
نویسندگان
معصومه پورغلامی
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
نادره سهرابی شکفتی
استادیار دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
سیامک سامانی
دانشیار دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :