پیش بینی میزان بحران هویت دانش آموزان بر اساس سبک های فرزندپروری والدین
محل انتشار: دومین همایش ملی روانشناسی - روانشناسی خانواده
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 894
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPSY02_085
تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
هر خانواده شیوه های خاصی را در تربیت فرزندان خویش بهکار می گیرد. نگرش ها، اعتقادات و رفتار های والدین که در قالب الگوی خانوادگی یا سبک های فرزند پروری نمود پیدا می کند، عامل بسیار مهمی در تکوین شخصیت و تثبیت خصوصیات اخلاقی و هویت فرزندان محسوبمیشود. پژوهش حاضر با هدف بررسی چگونگی پیش بینی کنندگی بحران هویت به وسیله سبک های فرزندپروری انجام شده است. جامعه آماری پژوهش مورد نظر شامل کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان فراشبند می شود که در سال تحصیلی 91-1390 مشغول به تحصیل می باشند.نمونه مورد نظر 310 نفر( 165 دختر و 145 پسر) از دانش آموزان مقطع متوسطه می باشد که به روش نمونه گیری چندمرحلهای تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه هویت فردی احمدی و پرسشنامه شیوه های فرزندپروری بامریند می باشد. داده ها با استفاده از نرم افزارspssدر دو سطح توصیفی و استنباطی تحلیل شدند. خرده مقیاس های سبک مقتدرانه و سبک مستبدانه از ابعاد مقیاس سبک های فرزندپروری، بحران هویت را در دانش آموزان پیش بینی کردند. همچنین، بین دوجنس از لحاظ بحران هویت تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتایج نشان داد که دانش آموزان دارای بحران هویت نسبت به دانش آموزان فاقد بحران هویت رابطه ضعیف تری با والدین خود دارند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یونس فاتحی
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه فردوسی مشهد
فرزاد پورغلامی
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور شهرستان فراشبند
مجتبی بختی
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :