افزودن گونه Isodromus luppovae (Hym.: Encyrtidae) به فون زنبورهای ایران

سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 33

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IPRJ-15-3_006

تاریخ نمایه سازی: 26 آذر 1404

چکیده مقاله:

خانواده Encyrtidae با بیش از ۵۰۰۰ گونه توصیف شده در ۵۰۶ جنس، پراکنش جهانی دارد. تاکنون بیش از ۱۷۳ گونه از ۵۱ جنس از این خانواده از ایران گزارش شده است. جنس Howard, ۱۸۸۷ Isodromus به عنوان پارازیتویید بالتوری ها (Neuroptera: Chrysopidae) شناخته می شود. تاکنون ۲۴ گونه از جنس Isodromus در جهان شناسایی شده که چهار گونه از آن ها از ایران گزارش شده اند. در این مطالعه، گونه   Isodromus luppovae Trjapitzin, ۱۹۶۹ برای نخستین بار از ایران معرفی و به فهرست گونه های شناخته شده این جنس در کشور افزوده می شود. نمونه های این گونه در سال ۱۳۹۵ از تهران (استان تهران)، از شفیره های(Stephens, ۱۸۳۶)  Chrysoperla carnea روی درخت توت سفید Morus alba L. ۱۷۵۳ جمع آوری شدند. ویژگی های تشخیصی گونه I. luppovae براساس نمونه های ایران ارائه شد.

نویسندگان

نسرین شهبازوار

بخش تحقیقات حشره شناسی کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :