اثرلجن فاضلاب ، شوری و کربنات کلسیم برقابلیت استخراج روی از خاک توسط DTPA و جذب آن توسط گیاه رای گراس

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,132

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_674

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

روی از جمله فلزات سنگین و عناصرکم مصرف در خاک است که قابلیت در دسترس بودن آن تحت تاثیر عوامل مختلف است . مقدار مواد آلی، اسیدیته، کربنات کلسیم، شوری و نیز نوع گیاه از جمله این عوامل هستند [.1] از آنجا که لجن فاضلاب معمولا سرشار از انواعی از فلزات سنگین و از جمله روی می باشد، افزایش آن به خاک می تواند باعث تجمع روی در منطقه ریشه و افزایش امکان جذب توسط گیاه گردد که در هر صورت امکان بروز عوارض نا مطلوبی را به دنبال دارد . لذا بررسی اثر شوری و کربنات کلسیم بر قابلیت دسترسی روی در خاک و نیز مقدار جذب آن توسط گیاه می تواند در مدیریت کاهش اثرات نامطلوب اینگونه فلزات در خاکهای آبیاری شده با فاضلاب بطور قابل ملاحظه ای موثر باشد .

نویسندگان

هادی قربانی

استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alloway, B. J. 1995. Heavy Metals in Soils (Ed.). Blackie ...
  • Rowell, D. 1994. Soil Science Methods and Applications. Addison Wesley ...
  • نمایش کامل مراجع