مطالعه تاثیر توام نانو ذره اکسید آهن (Fe۲O۳) و عصاره کلم قرمز بر پارامترهای رشد و تغییرات هیستوشیمیایی لوله گوارش، کبد و عضله ماهی سوروم (Heros Severus )
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAPU-14-3_016
تاریخ نمایه سازی: 22 آذر 1404
چکیده مقاله:
ماهی سوروم (Heros severus) یکی از زیباترین گونه های ماهی های آکواریومی آب شیرین است که مورد توجه بسیاری از پرورش دهندگان در ایران قرار دارد. استفاده از تکنولوژی نانو در صنایع مختلف بطور فزاینده ای در حال افزایش است. برای بررسی امکان استفاده از این مواد در آبزی پروری بصورت مستقیم، هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر توام نانو ذره اکسید آهن (Fe۲O۳) و عصاره کلم قرمز بر پارامترهای رشد و تغییرات هیستوشیمیایی لوله گوارش، کبد و عضله ماهی سوروم بود. در این مطالعه تجربی اثر تغذیه لارو ماهی سوروم با بیومار توام با ۲۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم عصاره کلم قرمز و قرارگرفتن به مدت ۴۵ روز درمعرض نانوذرات اکسید آهن با غلظت های ۲۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم در ۵ گروه تیمار در مقایسه با گروه شاهد تحت بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار های آماری Excel و SPSS ۲۰ مورد تحلیل قرار گرفتند. گروه های تیمار شده با کلم و نانوذرات آهن خصوصیات رشد بهتری را نسبت به سایر گروه ها داشته است. همچنین گروه هایی که غذای حاوی کلم را دریافت کرده اند وضعیت رشد بهتری نسبت به گروه دریافت کننده نانوذرات آهن داشته اند که این اثر می تواند (ممکن است) ناشی از اثرات آنتی اکسیدانی کلم ، ویتامین های A، B، C ، آنتوسیانین ها و غیره موجود در آن باشد. به نظر می رسد ، بیومار غذایی چنانچه با کلم قرمز و نانوذره اکسید آهن در غلظت های مناسب همراه شود در ازدیاد بهره وری شیلاتی پیشنهاد مناسبی باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدرضا پورمحمد
کارشناسی ارشد انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.
جینا خیاط زاده
نویسنده مسئول، دانشیار گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
آزیتا ژیان پور
کارشناسی ارشد زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
فاطمه فراش با محرم
استاد گروه شیمی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
حامد منوچهری
استادیار گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :