سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی فرسایشپذیری خاک و تخریب خاکدانههای سطحی با استفاده از شاخص دبودت و دلینهیر

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,307

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_631

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله بررسی فرسایشپذیری خاک و تخریب خاکدانههای سطحی با استفاده از شاخص دبودت و دلینهیر

فرسایش آبی یکی از فرآیندهای کلیدی در فرسایش خاک در ایران است . در مناطق خشک و نیمه خشک ایران به علت ناچیز بودن پوشش سطحی مناسب بر روی خاک، فرسایش سطحی ناشی از قطرات باران و روان آب بسیار شایع است . مقدار روان آب، سرعت نفوذ آب در خاک، بافت، ساختمان و مقدار پایداری ساختمان از ویژگیهای مؤثر بر فرسایش خاک است . پایداری و مقاومت فیزیکی خاکدانه مؤثرترین عامل بر فرسایشخاک و میزان رسوب انتقالی میباشد، این عامل خود به مقدار و نوع رس، ماده آلی، کربنات کلسیم خاک و دیگر عوامل شیمیایی بستگی دارد . پایداری اندک خاکدانههای سطحی سبب ایجاد سله در سطح خاک، کاهش مقدار نفوذ آب و هوا در خاک، و افزایش مقدار روان آب سطحی و از همه مهمتر شسته شدن خاک حاصلخیز سطحی میشود . بارتز و روز عدم پایداری خاکدانهها را عاملی مهم در افزایش حساسیت خاکها به فرسایش آبی به خصوص از نوع فرسایش سطحی دانستهاند . ماده آلی میتواند سبب افزایش ثبات خاکدانه شود . امبگو و پیکولو نقش محوری ماده آلی در پایداری خاکدانه را گزارش کردند . تأثیر مفید کربنات کلسیم بر پایداری ساختمان خاک توسط محققین بسیاری از جمله شاینبرگ و همکاران گزارش شده است . همچنین لیبیسونیاس [3] نشان داد که تأثیر کربنات کلسیم بر پایداری خاکدانهها به توزیع اندازه ذرات کربنات کلسیم و مقدار رس خاک بستگی دارد . در این پژوهش یکی از شاخصهای فرسایش پذیری خاک مورد بررسی قرار گرفت . این شاخص به شاخص دبودت و دلینهیر (DeBoodt-DeLeenheer Index) مشهور است . در شاخص دبودت و دلینهیر پیش - تیمار مرطوب کردن به گونهای شیبه سازی از فرسایش خاک سطحی به وسیله قطرات باران میباشد . همچنین در این پژوهش تأثیر رس، ماده آلی و کربنات کلسیم را بر پایداری و مقاومت در برابر فرسایش مورد بررسی قرار گرفت

نویسندگان مقاله بررسی فرسایشپذیری خاک و تخریب خاکدانههای سطحی با استفاده از شاخص دبودت و دلینهیر

معصومه نیکپور

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی س

علی اکبر محبوبی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

محمدرضا مصدقی

استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
Barthes B., Roose. 2002. Aggregate stability as an indicator of ...
_ and L.DeLeenher. 1956. Evaluaton of soil structure _ 6' ...
_ 1996. Soil characteristics and aggregate Sstabilt. In: Agassi, M. ...
Mbagwn, J.S.C., and A. Piccolo. 1989. "Changes in soil aggregate ...
Shainberg, I., J.D. Rhoades, D.L. Suarez, and R.J. Prather. 1981. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی فرسایشپذیری خاک و تخریب خاکدانههای سطحی با استفاده از شاخص دبودت و دلینهیر" توسط معصومه نیکپور، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی س؛ علی اکبر محبوبی، دانشیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان؛ محمدرضا مصدقی، استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی دهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 11 بهمن 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1307 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرسایش آبی یکی از فرآیندهای کلیدی در فرسایش خاک در ایران است . در مناطق خشک و نیمه خشک ایران به علت ناچیز بودن پوشش سطحی مناسب بر روی خاک، فرسایش سطحی ناشی از قطرات باران و روان آب بسیار شایع است . مقدار روان آب، سرعت نفوذ آب در خاک، بافت، ساختمان و مقدار پایداری ساختمان از ویژگیهای مؤثر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی فرسایشپذیری خاک و تخریب خاکدانههای سطحی با استفاده از شاخص دبودت و دلینهیر با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.