بررسی تاثیر کاربری و شیب زمین های مرتعی و زراعی در زیر حوزه های دامنه های سبلان بر هدر رفت پتاسیم خاک
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,251
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_607
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
میزان پتاسیم خاک علاوه بر افزایش آن از طریق هوازدگی و کودهای شیمیائی تابع سرعت کاهش و از دست رفتن آن می باشد . این عنصر به مقدار فراوان در اثر آبشوئی از خاک خارج می شود . مقدار تلفات در خاک ها و شرایط محیطی مختلف متفاوت است . قسمت عمده پتاسیم همراه رس و در اثر آبشوئی و فرسایش از خاک خارج می شود . تغییر کاربری مراتع به زراعت دیم و همچنین کاهش کیفیت مراتع به دلیل بهره برداری غیر اصولی از آنها از عواملی هستند که میزان هدر رفت این عنصر را افزایش می دهند . در طول سالیان گذشته تخریب و تبدیل مراتع سرسبز دامنه های سبلان موجب تشدید فرسایش و افزایش تلفات عناصر غذائی مهم از جمله پتاسیم شده است . این پژوهش به منظور تعیین و مقایسه میزان پتاسیم حمل شده توسط رواناب در کاربری ها و شیب های مختلف دامنه های منطقه انجام گرفته است . Calvo و Ibanez بارانساز کوچک و قابل حملی را جهت استفاده در زمین های ناهموار طراحی کرده و در پلات های 0/25 مترمربعی بکاربرده اند . نتایج حاصل از اندازه گیری رواناب و رسوب با استفاده از این دستگاه خوب ارزیابی شده است Boix-Fayos و همکاران (2006) میزان فرسایش را در پلات های صحرائی با اندازه های
مختلف اندازه گیری کرده و منابع تغییرات را مورد بررس قرار داده اند
نویسندگان
رضا طلائی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل
فرزانه عظیمی
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل .
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :