اندازه گیری فرسایش پاشمانی با استفاده از کاسه پاشمان
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,042
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_585
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
تحقیقاتی که در دهه های گذشته انجام گرفته، نشان داده است که اثر قطرات باران عامل اصلی در فرسایشهای صفحه ای خاک محسوب می شود اثرات ناشی از برخورد قطرات باران همراه با فرسایش و تخریب و جدا شدن ذرات خاک نقش خود را ایفا می کنند . واقعیت اینست که اندازة قطرات باران و سرعت و تعداد آنها ( شدت بارندگی ) نقش مهمتری از میزان بارندگی در فرآیند فرسایش دارند . نمونه بارز فرسایش در اراضی زیر پوشش تک درخت است، که دارای لاشبرگ نمی باشند، بارش های آرام با ریزش بر روی این پوشش سبب ایجاد قطرات درشت گردیده و قطرات از ارتفاع زیاد سقوط کرده و به دلیل بالا بودن جرم و سرعت قطره سبب ایجاد فرسایش در تاج پوشش درخت می نماید . بسیاری از دانشمندان و متخصصین فرسایش خاک معتقد هستند که درک درست از فرسایش ناشی از پاشمان قطرات به عصر مبارزات بی حاصل با فرسایش خاتمه داده و دوره نوید بخشی را برای حل معضل با توجه بیشتر به کنترل بیولوژیک خاک در مقابل پاشمان فراهم کرده است برای بدست آوردن رابطه بین مبزان فرسایش پاشمانی و شدت بارندگی در ایستگاههای هواشناسی با استفاده از کاسه های پاشمان که به همین منظور ساخته شده ودر محل ایستگاههای هوا شناسی نصب گردیدند، ماسه های جابجا شده در پایه زمانی مشخصی اندازه گیری شدند . شدت بارندگی برای پایه زمانی فوق از گرافهای مربوطه استخراج و با استفاده از رابطه ویشمایر - اسمیت انرژی جنبشی باران محاسبه شد .
نویسندگان
حسین خالدیان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :