عملکرد و کارائی مصرف آب ژنوتیپ های کلزا در شرایط کم ابیاری در منطقه سیستان
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,810
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_568
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
منطقه سیستان یکی از مناطق خشک ایران است که از میزان بارندگی بسیار پایینی 50) میلیمتر در سال ) برخوردار می باشد وزراعت در این منطقه بصورت مطلق وابسته به آبیاری است . که با توجه به محدودیت منابع آبی کم آبیاری در طول فصل رشد از الزامات است . ارائه راهکارهای مناسب و علمی در جهت توسعه و استفاده از این تکنیک مستلزم انجام تحقیقات است . Sadaqat و همکاران (2003) گزارش نمودند . عملکرد بالای بوته رابطه مثبتی با وزن بوته ) r =0/38) تعداد غلاف در بوته ) r =0/43) تعداد شاخه های اولیه در بوته ) r =617) تعداد شاخه های ثانویه در بوته (r =0/25) و شاخص برداشت (r =0/48) در شرایط خشکی داشت . شاخص برداشت رابطه مثبت معنی داری با تعداد غلاف در بوته . عملکرد دانه در بوته و عملکرد ماده خشک در هر دو شرایط تنش خشکی و نرمال داشت . راهنماو همکاران (1380) گزارش نمودند . عملکرد و اجزاء عملکرد ارقام تحت شرایط خشکی درمجموع کمتر از شرایط مطلوب بوده وعملکرد دانه از 2488 به 1975 کیلوگرم در هکتار کاهش یافت . شیرانی راد (1381) طی ارزیابی تحمل به خشکی ارقام بهاره کلزا گزارش نمود . ارقام Hyola401 , Option 500, Heros و به ترتیب با میانگین 3803 ، 3817 ، ، و کیلوگرم درهکتار جزء ارقام برتر از لحاظ تحمل به تنش خشکی بودند . حقیقت (1381) نیاز آبی کلزا را 578 میلی متر و راندمان مصرف آب آن را 0/57 گرم بر کیلوگرم گزارش نموده است
نویسندگان
حمیدرضا فنایی
عضو هیات علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مرکز تحقیقات کشاورزی
غلامعلی کیخا
کارشناس ارشد بخش خاک و آب مرکز مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سیستا
عیسی پیری
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور زاهدان
محمدرضا ناروئی
عضو هیات علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مرکز تحقیقات کشاورزی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :