بررسیدانه بندی خاک در چهار نوع روش خاک ورزی در بافت خاک رسی - لومی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,586

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_555

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

ساختمان خاک نحوه قرار گرفتن هر یک از ذرات خاک در کنار یکدیگر و ایجاد واحد بزرگتر است که واحد ساختمانی یا خاک دانه نامیده می شود ( عاکف و همکاران، ).1378 گیل و همکاران (1967) برای بررسی میزان خردشدگی خاک از یک الک دوار استفاده کردند . نتایج آزمایش آنها نشان داد که ممکن است بر حسب توزیع اندازه واقعی کلوخه ها، قطر غالب جرمی و یا مدول پودر شدن ( خردشدگی ) را بیان نمود . برای تعیین بازده بهره برداری از انرژی یک وسیله خاک ورزی ، گیل و مک کریری (1960) ، یک روش سقوطی - پخشی ابداع کردند که درآن نمونه های خاک از یک ارتفاع معین بر روی یک سطح سخت رها شده و انرژی جنبشی صرف شده در این سقوط به قطر غالب جرمی ربط داده می شود . کارماکار و همکاران (2005) نحوه شکست خاک را در اثر گسترش ترک خوردگی ها بوسیله ادوات خاک ورزی مطالعه نمودند . آنالیز مشاهدات نشان داد که میزان گسترش ترک خوردگیها دارای یک ارتباط سینوسی با زمان انجام عملیات است . پرفکت و همکاران (1997) تحقیقی را بر روی صفات ( خصوصیات ) جزئی خاک دانه ( توده خاک ) و تکه های خاک ( کلوخها ) ایجاد شده در اثر تیمارهای مختلف خاک ورزی انجام دادند . هدف آنها از این تحقیق بررسی نحوه تغییر جرم ذرات و رابطه آن با تعداد و اندازه آنها بود . بنابراین آنها سه نوع روش خاک ورزی الف ) شخم با گاوآهن برگرداندار بعنوان روش مرسوم (MP) ب ) شخم با دیسک با دو بار عبور (DH) ج ) روش بدون خاک ورزی (NT) در روی پلاتها با بافت خاک لومی - سیلتی بصورت خوب نرم شده انجام دادند و نمونه ها را بوسیله الکهای استاندارد در شش کلاس از 0/5-1 الی 16-31 میلی متر تقسیم بندی نمودند . ماتوز و همکاران (2000) در مورد توسعه و آزمون یک مدل برای پیشگویی اثر خاک ورزی بر میزان آبشویی نیترات خاکهای رسی ترک خورده تحقیق کردند و نشان دادند که جابجایی آب ( حرکت آب ) و آبشویی نیترات در ساختمان خاکها به شدت تحت تاثیر خلل و فرج طبیعی قرار دارد . کارتر (2004) تحقیقی را پیرامون ساختمان بافت ( توده ای ) در خاکها ی کشاورزی انجام داد . ساختمان خاک در مفهوم گسترده آن می تواند بعنوان نظم و ترتیب مخصوص اجزای خاک و فضاهای خالی بین آنها توصیف شود . در هر سطح ، ساختمان خاک مستقیم یا غیر مستقیم بر روی رابطه خاک – هوا - آب و فرایند بین آنها به هم پیوند می خورد . لذا چنین فرایندهایی بوسیله مدیریت خاک و گیاه بویژه با عملیات خاک ورزی اصلاح می شود، . مسئله اخیر تمام سطوح ساختار بافت خاک را تحت تاثیر قرار می دهد

نویسندگان

ولی رسولی شربیانی

عضو هیات گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه

یوسف عباسپور گیلانده

عضو هیات گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بای بوردی، محمد.(1372). فیزیک خاک. انتشارات دانشگاه تهران. ...
  • عاکف، مهدی و ایرج باقری.(1378). مدیریت خاک و نقش ماشینهای ...
  • A.M. Matthews, A.C. Armstrong. (2000). Development and testing of a ...
  • E. Perfect, R. L. Blevins. (1997). Fractal characterizati On of ...
  • Gill.W.R., and W. F. Mc CREERY.(1960). Relation of Size of ...
  • Gill, W.R., and G .E.V ANDEN BERG.(1 967). Soil Dynamics ...
  • M.R. Carter.(2004). Researching structural complexity in agricultural soils. Soil & ...
  • S. Karmakar, R.I. Kushwaha, D. S. D. Stilling. (2005). Soil ...
  • نمایش کامل مراجع