تخمین نقطهای و پارامتریک منحنی رطوبتی تعدادی از خاکهای شور

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,374

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_510

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

منحنی رطوبتی خاک وابستگی مقدارآب خاک را با پتانسیل ماتریک آن نشان میدهد . این وابستگی معمولا از طریق معادلات تحلیلی با تعداد کمی پارامتر نشانداده میشود 7 روشهای آزمایشگاهی و صحرایی درتعیین منحنی رطوبتی خاک زمانبر و پرهزینه میباشد . راهکارمناسب برای این مشکل، پیشبینی منحنی رطوبتی از ویژگیهای زودیافت خاک میباشد . سادهت رین راه پیشبینی، ایجاد ارتباط بین منحنی رطوبتی با خصوصیات زودیافتی چون بافت خاک، جرموی ژهظاهری و ... میباشد که این راهکار بهعنوان توابعانتقالی (PTFs) شناختهشده است در این تحقیق نقاط مختلف منحنی رطوبتی و پارامترهای معادله وانگنوختن بهترتیب با استفاده از توابعنقطهای و پارامتریک پیشبینی شدند . از طرفی شوری بهعنوان پارامتری که بر روی پتانسیلاسمزی تاثیرمیگذارد مورد توجه قرارگرفته و ظاهراً عقیده بر این است که بر روی پتانسیلماتریک و نتیجتاً منحنیرطوبتی تاثیری ندارد . اما محققینی مثل جایاواردان و همکاران و لیما و همکاران ] [ 4 نشاندادهاند که شوری و ترکیب آن برروی منحنیرطوبتی بطورغیرمستقیم تاثیر دارد زیرا افزایشسدیم یا کاهش غلظتمحلول، ظرفیت نگهداری آب خاک را در یک فشار مشخص افزایشداده و این افزایش آب خاک را بهسبب کاهشاندازهمنافذ در نتیجهانبساطذراترس دانستهاند . چون خاکهای مورد مطالعه دارای خاصیت انبسًاط وانقباض نسبتا کمی بودند، لذا این خاصیت را میتوان به مقدار رس که در اینخاکها مقدار آن قابلتوجه بوده و بهمیزانشوری و ترکیب آن ( نسبتجذبسدیم ) ارتباط داد که تاثیر آنها بصورت تغییر در توزیعتخلخلخواهدبود . درنتیجه دو پارامتر SARو EC که همبستگیبسیارپائینی باهم داشتند همزمان به متغیرهای مستقل ورودی جهت پیشبینی متغیرهای وابسته اضافه گردید .

نویسندگان

ناصر خالق پناه

کارشناس ارشد خاکشناسی علوم خاک دانشگاه تهران

مهدی شرفا

استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • گزارش مطالعات خاکشناسی نیمه‌تفضیلی اراضی جنوب تهران(استان تهران). وزارت کشاورزی ...
  • Bouma, J. 1989. Using soil survey data for quantitative land ...
  • Jayawardane, N. S., and J. A. Beattie. 1978. Effect of ...
  • Lima, L. A., M. E. Grismer, and D. R. Nielsen. ...
  • Schaap, M. G., and F. J. Leij. 1998. D atab ...
  • Shirazi, M.A. , and L.Boersma. 1984.A unifying quantitative analysis of ...
  • Tomasella, J., Ya. Pachepsky, S. Crestana, and W. J. Rawls. ...
  • نمایش کامل مراجع