تأثیر مصرف پتاسیم و روی بر عملکرد و اجزاء عملکرد لوبیا چیتی رقم تلاش

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 25,568

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_487

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

لوبیا یکی از مصرف کننده های بالای پتاسیم بوده و نیاز پتاسیمی آن تقریباً برابر با ازت در نظر گرفته می شود . همچنین بررسی ها نشان می دهد به ازاء تولید هر تن بذر لوبیابه طور متوسط 32/2 کیلو گرم ازت، 3/7 کیلوگرم فسفر، 18/6 کیلوگرم پتاسیم، 9/2 کیلوگرم گوگرد، 3/2 کیلوگرم کلسیم، 3/1 کیلوگرم منیزیم از یک هکتار زمین استخراجمی گردد ( باقری و همکاران ).1380 تحقیقات Sangakara ، 1996 نشان می دهد مصرف کودهای پتاسیمی در لوبیا منجر به افزایش رشد ریشه گردیده و زمانی که گیاه تحت تنش خشکی قرار داشته باشد با مصرف پتاسیم وزن خشک ریشه و گسترش تارهای کشنده افزایش می یابد . همچنین مصرف کودهای پتاسیمی منجر به افزایش فرآیند تثبیت ازت گردیده و از این طریق وابستگی گیاه به کودهای ازته کاهش می یابد . بررسی های همین محقق در سریلانکا نشان می دهد مصرف 100 کیلوگرم پتاسیم به صورت K2o در مرحله قبل از کشت منجر به افزایش رشد رویشی، عملکرد و اجزاء عملکرد می گردد . مطالعات Roy و Malti ، 1992 نشان می دهد مصرف 30 کیلوگرم در هکتار روی منجر به افزایش معنی دار در عملکرد لوبیا می گردد . Morgan و Grafton ، 1999 در بررسی های خود بر روی ارقام مقاوم و حساس به کمبود روی در لوبیا سفید گزارش نمودند کمبود روی منجر به تأخیر در رسیدگی غلاف در ارقام حساس به کمبود می گردد . همچنین کمبود روی باعث کم شدن فتوسنتز و فعالیت کربنیک انهیدراز در لوبیا گردیده، تحت چنین شرایطی پیرشدگی گیاه زود تر حاصل می گردد .

نویسندگان

محمود محمدی

عضو هیئت مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری

مجید فرزان

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • باقری، ع و ع.1.محمودی وف.دین فزلی1380. زراعت و اصلاح لوبیا ...
  • همتی، ا و ش.، شجری. 1382. بررسی اثرات کاربرد عناصر ...
  • Morghan, J.T.and K. Grafton.1999. Seed-zinc concentration and the zinc Efficiency ...
  • Roy, A., and S. Malti.1992. Effect of phosphoric fertilizer and ...
  • Sangakkara, UR.1996. Response of bean (Phaseolus vulgarisms L.) to rate ...
  • Singh, AK. K.Singh, UN. Singh, MS. Raju and JP. Singh. ...
  • نمایش کامل مراجع