تاثیر پرایمینگ ارقام ذرت بر بهبود مصرف نیتروژن خاک

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,914

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_466

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

کود های نیتروژنی از مهمترین کود های شیمیایی هستند که کشاورزان برای دست یافتن به عملکرد بالا مقادیر بالایی از این کود ها را مصرف کرده و باعث آلودگی خاک ، محیط زیست و منابع آب زیر زمینی می شوند . با انجام تحقیقات می توان در راستای کاهش کاربرد کود های شمیایی گام بر داشت پرایمینگ بذر با تاثیراتی که بر رشد گیاهچه و استقرار گیاه دارد می توانمد در راستای کاهش مصرف کود ها نقش مهمی ایفا کند . مودریس و جاتز (1999) بذور سورگوم و ارزن را برای مدت 3 روز و در درجه حرارت 25 درجه سانتیگراد در محلولی از کود های قابل حل در آب پرایم، و به دنبال آن بذور پرایم شده را برای مدت 6 ساعت خشک کردند . هر چند که تعدادی از این محلول ها سرعت جوانه زنی و در صد جوانه زنی نهایی را به صورت معنی دار افزایش دادند، اما بر پارامترهای رشد در گیاهچه های 15 و 60 روز بعد از کاشت اثری نداشتنند . اما بذوری که بوسیله آب پرایم شده بودند گیاهچه های بلند تری داشتند نتایج فوق در سورگوم توسط هریس (1996) گزارش شد . هریس و همکاران ) (2001 a گزارش دادند که کشاورزان تفا وتی را در رنگ شاخ وبرگ گیاهان گیاهان پرایم و غیر پرایم مشاهده کرده اند . در این شرایط رنگ شاخ و برگ در گیاهان پرایم سبز تیره بود . و گزارش دادند که محصولات پرایم نیتروژن بیشتری را از خاک جذب می کنند، که ممکن است در نتیجه رشد اولیه خیلی سریع گیاه باشد ( بتی و راثور، ).1986 این وضعیت در گندم ، مخصوصا با تغییر نسبت نیتروژن خاک در زمان کاشت گزارش شده است . در این مطالعه هدف ما استفاده از تکنیک هایی برای افزایش کارایی مصرف نیتروژن و کاهش مصرف نیتروژن و درنتیجه آن کاهش هزینه ها، آلودگی محیط زیست، آبهای زیر زمینی و در نهایت دست یافتن به عملکردی متناسب با سطوح کود نیتروژنی بالا در سطوح پایین تر می باشد .

نویسندگان

محمدرضا عدالت پیشه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شاهرود

حمیدعباس دخت

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

حمیدرضا اصغری

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bhati, D. S., and Rathore, S. S. (1986). Effect of ...
  • Harris, D. (1996).The effects of manure, genotype, seed priming, depth ...
  • Harris, D., Pathan, A. K., Gothkar, P., Joshi, A., Chivasa, ...
  • Harris, D., and Mottram, A. (2005). Practical hydration of seeds ...
  • نمایش کامل مراجع