بررسی تاثیر ریز مغذی روی در غلظتهای مختلف بر روی تعداد غده و عملکرد آن در دو رقم از سیب زمینی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 406

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_698

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

عملکرد و کیفیت سیب زمینی تحت تأثیر رقم، آب و هوا، حاصلخیزی خاک، نوع و مقدار مصرف کودهای آلی و شیمیایی میباشد. فقدان یا زیادی هر یک از عناصر پرمصرف و یا کم مصرف در کمیت و کیفیت این محصول تأثیر نامطلوب داشته و باعث کاهش عملکرد میشود. یکی ازروشهای رایج شده مصرف عناصر غذایی به گیاه، روش محلول پاشی خصوصاً عناصر ریز مغذی میباشد. اما به علت محدودیت انتقال روی از برگهای پیر به برگهای جوان، محلول پاشی باید تکرار گردد. بر اساس بررسیهای به عمل آمده به نظر میرسد،مناطق کشت سیب زمینی در آذربایجان شرقی و اردبیل به دلایلی مانند استعمال بی رویه فسفر PH بالا و بافت سنگین خاک موجب کاهش دسترسی گیاه به این عنصر درخاک شده است. در این ارتباط، تحقیقی برای تعیین اثرات سطوح مختلف کود روی بر روی ارقام شاخص سیب زمینی (آگریا و کایزر) در سال زراعی 1389 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اردبیل، واقع در کیلومتر 10 شرق اردبیل (روستای آلاروق) به صورت فاکتوریل بر پای بلوکهایکامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. فاکتورهای مورد مطالعه عبارت بودند از: کود سولفات روی با چهار سطح غلظت صفر، یک در هزار، سه در هزار و پنج در هزار و همچنین ارقام شامل آگریا و کایزر بودند. تعداد غده که از اجزای اصلی عملکرد می باشد یادداشت برداری نهایی در رقم آگریا در غلظت 5 در هزار بیشتر از رقم کایزر در تمام سطوح مصرف کود روی بود. در این آزمایش سطح 5 در هزار کود سولفات روی مناسب ترین سطح کودی برای رقم آگریا از نظر عملکرد بود.

نویسندگان

قربان دیده بازمغانلو

دانشجویان کارشناسی ارشد رشته شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه محقق اردبیلی

احمد توبه

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی،

رسول فخاری

دانشجویان کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه محقق اردبیلی

ضرغام فاضل نیاری

دانشجویان کارشناسی ارشد رشته شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Harris, P. M., 1982. the potato crop. Chapman and Hall, ...
  • Omran, M. S., Waly, T. M., EL-Shinnawi, M. M., Elsayed, ...
  • Ranjbar, R., malakoty , M. G., 2004. Effect of sources ...
  • نمایش کامل مراجع