ارزیابی خصوصیات کیفی لگومهای علوفهای تحت سطوح مختلف آبیاری

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 516

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_666

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

قرار گرفتن اکثر مناطق کشور در اقلیم خشک و نیمه خشک از عوامل کاهش تولیدات گیاهی است. توسعه کشت گیاهان علوغهای و قرار گرفتن آنها در تناوب با دیگر گیاهان و همچنین استفاده از گیاهان علوف های خانواده لگومینوز م یتواندنقش اساسی در تامین علوفه مورد نیاز کشور، کاهش فرسایش و بهبود بافت خاک، امکان بهر هبرداری از مناطق کم بازده و خشک و نیمه خشک در نتیجه نیل به سمت اهداف کشاورزی پایدار داشته باشد. اثرات زیا نآور خشکی، به طور کلی درسلو لها و باف تهایی که در مراحل رشد، توسعه سریع هستند، بیشتر مشخص است. از نقطه نظر مقدار و کیفیت محصول قابلپرداشت، بعضی از دور ههای رشد گیاهان بیشترین خسارت را نسبت به تنش آب دارند. آب نقش بسیار مهمی در گیاهان دارد، بنابراین شگفت آور نیست که نقصان آب و کاهش جذب آن اثر زیا نآوری بر اغلب فرآیندهای فیزیولوژیکی دارد. بنابراینبرای این منظور تحقیقی در ایستگاه تحقیقاتی تیکمه داش ( یکی از ایستگاههای تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان شرقی) به صورت اسپلیت پلات با طرح پایه بلو کهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اصلی در سه سطح شامل a1عدم ابیاری a2 یکبارآبیاری a3 دوبار آبیاری بود و در عامل فرعی 4 گونه مورد بررسی شامل ذ1 ماشک گل خوش های، ذ2 نخود علوفه ای ذ3 ماشک پانونیکا و ذ4 خلر بود. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان تولید علوفه تر وشاخصکلروفیل در سطح 5 درصد و در ارتفاع بوته در سطح 1 درصد معنی دار هستند. دوره آبیاری فقط در میزان کلروفیل تمام گونه های مورد آزمایش در سطح 1 درصد معنی دار گردید

نویسندگان

عباس عیوضی

دانشجوی کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه

حسن منیری فر

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی

محمدابراهیم صادق زاده

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی

ناصر محبعلی پور

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سید شریفی و حکم‌علی‌پور، 1389. زراعت گیاهان علوفه‌ای. تبریز. عمیدی. ...
  • نظامی، احمدو همکاران. 384. بررسی کشت لگوم‌ها به عنوان محصول ...
  • Abd El- Moneim, A. M. 1993. Agronomic potential of three ...
  • Thomason, B.D. and Siddique, K.H.M. 1997. Grain legume species in ...
  • Power, J. F. 1987. Legumes: Their potential role in agricultural ...
  • _ 'onfeence on lgriculture ano Goo0 ocience sec. o6 2012 ...
  • نمایش کامل مراجع