اثرات آنتی اکسیدانی عصاره آبی میوه عناب بر استرس اکسیداتیو ناشی از اتانول در کبد و کلیه موش های صحرایی نر
محل انتشار: مجله یافته، دوره: 13، شماره: 2
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 103
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_YAFTE-13-2_007
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1404
چکیده مقاله:
به خوبی می دانیم که بیماریزائی اتانول در کبد و کلیه ها در ارتباط مستقیم با افزایش رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو است که منجر به اختلالات ساختمانی و عملکردی در این دو ارگان حیاتی می شود.
مواد و روش ها: ۵۶ عدد موش بزرگ آزمایشگاهی نر از نژاد ویستار در ۸ گروه قرار گرفته و به ترتیب زیر درمان شدند: گروه کنترل(سالین نرمال)،گروه اتانول (اتانول ۴ گرم بر کیلوگرم وزن بدن)، ۳ گروه سه دوز از عصاره میوه عناب (۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن)، و۳ گروه سه دوز از عصاره میوه عناب و اتانول(با همان سه دوز در کنار اتانول ۴ گرم بر کیلوگرم وزن بدن). همه درمان ها روزی یک مرتبه بصورت داخل معده ای به مدت ۶۰ روز پیاپی صورت گرفت. نمونه های سرمی و بافت کبد و کلیه جهت ارزیابی ترکیبات سرمی، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان بافتی، و نیز میزان مواد واکنش دهنده با تیوباربیتوریک اسید از موش ها اخذ شد.
بحث و نتیجه گیری: عصاره آبی میوه عناب بعنوان پیش درمان، کبد و کلیه را در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از اتانول محفاظت می نماید.
یافته ها: فعالیت کبدی آنزیم های سوپر اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز(GPx)در گروه اتانول، در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت، در حالیکه عصاره میوه عناب(۲۰۰ میلی گرم) توانست تنها فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز را بطور معنی دار افزایش دهد. فعالیت GPxکلیوی در مصرف اتانول به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش نشان داد. همچنین فعالیت GPxدر گروه عصاره میوه عناب و الکل(۲۰۰ میلی گرم و ۴ گرم) نسبت به گروه اتانول کاهش معنی دار نشان داد. در مطالعه حاضر میزان TBARS که نشان دهنده پروکسیداسیون چربی است در بافت کبد گروه اتانول،در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی دار نشان داد(۰۵/۰ p <).
کلیدواژه ها:
Ziziphus jujuba ، Antioxidant ، Ethanol ، Oxidative stress ، Liver ، Kidney. ، عناب ، آنتی اکسیدان ، اتانول ، استرس اکسیداتیو ، کبد ، کلیه
نویسندگان
مجید طاعتی
Department of Physiology, Faculty of Veterinary Medicine,Lorestan University, Khorramabad,Iran.
مسعود علیرضایی
Department of Biochemistry, Faculty of Veterinary Medicine,Lorestan University, Khorramabad,Iran
محمدهادی مشکوت السادات
Department of Chemistry, Faculty of Basic Sciences,Lorestan University,Khorramabad,Iran.
بهرام رسولیان
Razi Herbal Medicines Research Center,Lorestan University of Medical Sciences,Khorramabad,Iran.
امید دزفولیان
Department of Pathology,Faculty of Veterinary Medicine,Lorestan University,Khorramabad,Iran.
شیما نعمتی
Razi Herbal Medicines Research Center,Lorestan University of Medical Sciencas,Khorramabad,Iran