تأثیر شوری و نیتروژن بر جذب عناصر و برخی پارامترهای زیست شیمیایی گیاه پسته

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,223

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_458

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

شوری منابع آب و خاک، یکی از مشکلات عمده توسعه کشاورزی بوده و تنش شوری به عنوان یکی از عوامل محدود کننده عملکرد گیاهان در دنیا مطرح است غلظت بالای املاح در خاک یا محیط ریشه گیاه علاوه بر کاهش میزان آب قابل استفاده، موجب به هم خوردن تعادل یون ها و اختلالات تغذیه ای در گیاه می شود که بالقوه برای گیاه زیان آور است . به علت وجود غلظت بالای یون های سدیم و کلر در محلول خاک های شور از جذب بسیاری از عناصر غذایی کاسته می شود . این امر به علت تأثیر این دو یون بر فعالیت برخی از آنزیم ها و نیز جذب انتخابی سلولهای ریشه است از سوی دیگر نیتروژن یکی از اجزای تشکیل دهنده اسیدهای آمینه، پروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک و آنزیمهاست و برای رشد طبیعی گیاه ضروری بوده و نقش عمده ای در تغذیه گیاهان مناطق خشک و نیمه خشک دارا می باشد گیاهان قادرند در شرایط بروز تنش شوری با تنظیم اسمزی تا حدی مانع کاهش پتانسیل تورگر شوند . مطالعات بیوشیمیایی نشان داده است که در شرایط تنش شوری بعضی از ترکیبات آلی همانند انواعی ازکربوهیدرات ها ( مانیتول، ساکارز، رافینوز و ...) وترکیبات نیتروژنه ( پرولین، گلیسین، بتائین و ...) درگیاه تجمع می نمایند که این ترکیبات تداخلی در زمینه های شیمیایی گیاه وارد نمی کنند هدف از این تحقیق بررسی تأثیر نیتروژن و شوری بر جذب عناصر سدیم و پتاسیم و میزان تجمع پرولین و قندهای احیا کننده در گیاه پسته می باشد .

نویسندگان

اعظم رضوی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد خاک شناسی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

احمد تاج آبادی پور

عضو هیئت علمی گروه خاک شناسی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

حسین شیرانی

عضو هیئت علمی گروه خاک شناسی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bohera, J. S., and K. Doerffling. 1 993 .Potassium nutrition ...
  • Gupta, I. C., and J. S. P. Yadva. 1986. Crop ...
  • Good, A. and S. Zaplachiniski. 1994. The effect of drought ...
  • Maftoun, M., B. Kholdebarin, Z. Khoogar and A. R. Sepaskhah. ...
  • Roy, S. K., S. M. L. Rahaman, and A. B. ...
  • نمایش کامل مراجع