بررسی اثر تاریخ و آرایش کاشت روی عملکرد دانه و اجزاء عملکرد ایزولاین های سویا

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 715

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_618

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

این آزمایش با استفاده از طرح آزمایشی اسپلیت - فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه خرم آباد به مدت دو سال زراعی87- 1386 ) اجرا گردید. تاریخ کاشت در کرتهای اصلی در سه سطح ( 15 اردیبهشت ما ه تکرار منطقه به فاصل ه 10 روز ) و فاصل ه خطوط کاشت (یک خط کاشت روی پشته 40 سانتی متری و دو خط کاشت روی پشته60 سانتی متری) و فاکتور رقم( 17L63- و 3117 L بعنوان فاکتور فرعی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثر سال در صفات عملکرد دانه وارتفاع بوته در سطح احتمال 1% معنی دار گردید. عملکرد دانه درسطح احتمال 1% اختلاف معنی دار شد. بین ارقام از نظر ارتفاع بوته در سطح 1% و از نظر عملکردانه در سطح 5% معنی دار گردید. لاین پیشرفتهL.17 با عملکرد دانه 3360 کیلوگرم در هکتار بیشترین ولاینL63-3117 با عملکرد دانه 3150 کیلوگرم در هکتار کمترین عملکرد را داشت. اثر متقابل تاریخ کاشت اول با لاینL.17با فاصله خطوط 60 سانتی متر با عملکرد دانه 3708 کیلوگرم در هکتار بیشترین و تاریخ کاشت اول با فاصله خطوط 40 سانتیمتر با یک خط کاشت با لاین L63-3117 با عملکرد دانه 3603 کیلوگرم در هکتار کمترین عملکرد را داشت. بهترین تاریخ کاشت نیمه دوماردیبهشت ماه با لاین L.17 و فاصله خطوط 60 سانتی متر با دو خط کاشت بهترین آرایش کاشت بود

کلیدواژه ها:

ایزولاین- آرایش - تاریخ کاشت - کاشت سویا - عملکرددر

نویسندگان

حسین سبزی

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

جهانفر دانشیان

عضو هیئت علمی موسسه اصلاح،تهیه نهال بذر

مسعود رفیعی

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

پیام پزشکپور

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

محمد حسنوند

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Board, J. E., and Harville, B. G. 1993. Soybean yield ...
  • Egli, D. B., and Bruening, W. P. 2000. Potential of ...
  • Khajepoor, M. R. 1992. Principles of Agronomy. Isfahan University of ...
  • Scarisbrick, D. H., Danicls, R. W., and Alcock, M. 1991. ...
  • نمایش کامل مراجع