اثر تنش خشکی و سالیسیلیک اسید روی محتوای کاروتنوئیدها و درصد پروتئین برگ در ارقام زراعی آفتابگردان (Helianthus annuus L.)
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 797
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_582
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تحمل ارقام مختلف آفتابگردان Helianthus annuus L.)نسبت به تنش خشکی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار و در محیط کشت گلدان طراحی شد. فاکتورهای آزمایشی شامل ارقام یوروفلور و هایسون 33 آفتابگردان، سطوح مختلف تنش خشکی (شاهدو0/3-و0/6-و0/9- مگاپاسکال) و نیزمحلول پاشی توسط هورمون سالیسیلیک اسید بودند. نتایج حاصل از پژوهش حاکی از این است که با افزایش سطوح تنش خشکی، کاهش معنی داری در محتوای کاروتنوئیدها و پروتئین برگ به وجود آمد. بیشترین میزان کاهش در صفات مذکور، در سطح 0/9- مگاپاسکال بود. با استناد به نتایج این پژوهش، رقم هایسون 33 در مقایسه با یورفلور، به دلیل محتوای بیش تر کاروتنوئیدها و پروتئین در برگ خود، به عنوان رقم مقاوم تر آفتابگردان نسبت به شرایط تنش خشکی در مقایسه با رقم یوروفلور شناخته شد. محلول پاشی سالیسیلیک اسید با غلظت 100 میکرومولار نیز از طریق افزایش معنی دار صفات مذکور، سبب کاهش خسارت ناشی از تنش خشکی در هر دو رقم آفتابگردان گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احسان نعمت اللهی
عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان
عبدالرضا جعفری
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان
علیرضا باقری
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :