واسنجی سازگاری مولفه های مدیریت تلفیقی آفات با محور های کشاورزی پایدار
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 843
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_571
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
مدیریت تلفیقی آفات روشی است که در آن به منظور کنترل بهینه آفات زراعی از چندین تکنیک مدیریتی به گونه ای زمان مند و با برنامه استفاده می گردد .با توجه به خسارات ناشی از آفت کش ها و اثرات مخرب آنها بر محیط زیست و سلامت غذاییانسان ها ، امروزه مباحث کشاورزی سالم بیش از پیش مطرح می گردد. مدیریت تلفیقی آفات با در بر گرفتن جنبه های مبارزه بیولوژیک ، زراعی ، مکانیکی و شیمیایی به طور همزمان می تواند به عنوان یکی از روش های پایدار در کشاورزی معرفی گردد.چالشی که در این رابطه مطرح می باشد این است که با توجه به سابقه نسبتا کم استفاده این روش در دنیا و ایران می توان مدیریتتلفیقی آفات را به عنوان روشی پایدار و متناسب با محور های کشاورزی پایدار در نظر گرفت. در این پژوهش که به روش تحلیلی – مقایسه ای به اجرا در آمده ، میزان سازگاری مولفه های مدیریت تلفیقی آفات را با محور های پایداری نظیر حفظ محیط زیست ، کاهش استفاده از نهاده های شیمیایی ، کشاورزی بیولوژیک و اکولوژیک، بررسی شده است. نتایج این پژوهش حاکی ازسازگاری مولفه مبارزه بیولوژیک و سازگاری بالای مولفه های مبارزه زراعی و مکانیکی با محور های کشاورزی پایدار می باشد . بنا بر این می توان مدیریت تلفیقی آفات را به عنوان یک روش کشاورزی پایدار انگاشت و با سرمایه گذاری در راستای جایگزین نمودن این روش با مبارزه شیمیایی، گامی در جهت پایداری برداشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد محمدرضایی
دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه شیراز
داریوش حیاتی
استادیار بخش ترویج و آموزش کشاورزی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :