اثرات کودهای سبز و آلی بر خصوصیات خاک و عملکرد سیب زمینی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,756

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_444

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

حاصلخیزی خاک را می توان به صورت توانایی آن در عرضه عناصر ضروری رشد گیاهان تعریف نمود . عوامل متعددی در حاصلخیزی خاک تأثیر دارند اما در این میان نقش مواد آلی بارزتر از بقیه به نظر می رسد چرا که مواد آلی خاک و ثبات آن تأثیر بسیار زیادی در بهبود خصوصیات بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی خاک دارد و به عنوان منبعی از انرژی و عناصر غذایی برای اکوسیستم خاک مهم می باشد بقایای مواد کربن دار نظیر کمپوست، کودهای بیولوژیکی، کودهای دامی و گونه های گیاهی به عنوان کودهای سبز در صورتی که به مقدار کافی مصرف شوند می توانند مقدار مواد آلی خاک را به طور قابل ملاحظه ای افزایش دهند که این افزایش در دراز مدت اثرات مفیدی بر خصوصیات خاک و افزایش حاصلخیزی خاک بر جای خواهد گذاشت کاربرد کودهای سبز باعث تمرکز عناصر غذایی در سطح خاک شده و قابلیت فراهمی آنها را برای محصول بعدی افزایش می دهد . افزودن ازت به خاک، ازدیاد فعالیتهای زیستی و بالاخره نگهداری و قابل جذب نگه داشتن عناصر ضروری خاک از دیگر فواید استفاده از کودهای سبز می باشد با توجه به جذب بسیار زیاد ازت توسط سیب زمینی برای محصول عمده بازارپسند و با توجه به اینکه عملکرد سیب زمینی هم از مقادیر کم و هم از مقادیر زیاد ازت خاک آسیب می بیند مدیریت ازت در خاک و نگهداری ازت قابل استفاده برای سیب زمینی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده که این مهم از اهداف استفاده از کودهای سبز می باشد استفاده از کود سبز در کشت سیب زمینی باعث بهبود خصوصیات فیزیکی همچون درصد نفوذ آب، خاک ورزی، ظرفیت نگهداری آب و تهویه می شود کمپوست و کود حیوانی نیز از دیگر منابع مواد آلی در خاک می باشند . کودهای حیوانی از جمله بهترین مواد الی است که حاوی مقادیر زیادی عناصر N ، P ، K می باشد . گزارش شده که در یک دوره 5 ساله استفاده از 22 تن در هکتار کمپوست و 45 تن در هکتار کود دامی باعث افزایش معی دار ماده آلی خاک و بهبود شرایط کیفی خاک گردیده است همچنین آزمایش ایرانی پور و نگارستان (1377) نشان داد که بازمانده های آلی و از جمله کود کمپوست می تواند در رفع کمبود عناصر آهن و روی مؤثر بوده و افزایش عملکرد محصولات زراعی را باعث شود یزدانی (1379) نشان داد که مصرف 30 تن در هکتار کود حیوانی عملکرد سیب زمینی را 30 درصد افزایش داد

نویسندگان

احمدرضا محمدزاده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ایرانی‌پور، ر. و ع. نگارستان. 1377. تاثیر کود آلی کمپوست ...
  • ملکوتی، م. ج. 1375. کشلورزی پایدار و افزایش عملکرد با ...
  • یزدانی، د. 1376. اثرات مقادیر مختلف کود در افزایش تولید ...
  • Burle, M. L., A. R. Suhet, D. V. S. Resck, ...
  • Erich, M. S., C. B. Fitzgerad and G. A. Porter. ...
  • Haase, N. V. 1993. Effects of tuber grading on the ...
  • Osullivan. J. Q. 1978. Effects of rotation and nitrogen on ...
  • Sommerfeld. T. E., C. Chang and T. Entz. 1988. Long-Term ...
  • نمایش کامل مراجع