اثر شوری و سدیمی بر هدایت هیدرولیکی اشباع خاک
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,379
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_433
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
هدایت هیدرولیکی اشباع خاکKs) یکی از مشخصه های مهم فیزیکی خاک است که اندازه گیری آن در مطالعات آب و خاک اهمیت زیادی دارد. روشهای متعددی برای اندازه گیری هدایت هیدرولیکی اشباع خاک وجود دارد که روش بارافتان یکی از روشهای سریع اندازه گیری این پارامتر می باشد. در این تحقیق اثر شوری و سدیمی آب بر هدایت هیدرولیکی اشباع خاک مورد مطالعه قرار گرفت. تأثیر آن در سه خاک با بافت های لومی شنی، لومی و لومی رسی بررسی و نتایج با هم مقایسه گردید. تیمارهای ترکیبی آب کاربردی شامل 8 تیمار I(EC=1 , I1(EC=1 , SAR=6 ,I(EC=3 , SAR=12) I(EC= , SAR=9) I(EC=3 , SAR=6) I(EC=1 , SAR=12) SAR=9) و I(EC= , SAR=) I(EC=5 , SAR=) بود. نتایج نشان داد در هر سه نمونه خاک با بافت های مذکور، بین میانگین مقادیر هدایت هیدرولیکی اشباع خاک اختلاف معنی دار در سطح 1 درصد وجود دارد همچنین با افزایش نسبت جذبی سدیم از 6 به 12 (ریشه میلی اکیوالان در لیتر) هدایت هیدرولیکی اشباع خاک در خاک لومی شنی 1/6 تا7/3 درصد، در خاک لومی 0/49تا8/36درصد و در خاک لومی رسی5/61تا29/14درصد کاهش و با افزایش شوری از 1به 5 (دسیزیمنسبرمتر) هدایت هیدرولیکی اشباع خاک در خاک لومی شنی 8/3تا17/67 درصد، در خاک لومی5/44 تا20/47 درصد و در خاک لومی رسی55/5تا124 درصد افزایش یافته است. طبق نتایج حاصل با سنگین تر شدن بافت خاک کاهش هدایت هیدرولیکی اشباع بیشتر شده است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
همایون مقدم
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک و حفاظت خاک دانشگاه آزاد تبریز
معروف سی و سه مرده
استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مهاباد
مطلب بایزیدی
استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد سنندج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :