ارزیابی کمی و اقتصادی تناسب اراضی برای محصولات عمده زراعی در دشت آبپخش، شهرستان برازجان
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 637
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_408
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
به دلیل محدود بودن اراضی در تولید محصولات کشاورزی، بهره برداری از آنها باید بر اساس توان و ظرفیت تولیدشان صورت گیرد. هدف از این مطالعه تعیین تناسب کمی و اقتصادی اراضی دشت شبانکاره (منطقه آبپخش) برای محصولاتمنطقه شامل گندم، جو و ذرت بوده است. محدوده مطالعاتی با وسعت 3000 هکتار از لحاظ جغرافیایی در محدوده 50 درجه و 57 دقیقه تا 51 درجه و 1 دقیقه طول شرقی و 29 درجه و 18 دقیقه تا 29 درجه و 21 دقیقه عرض شمالی واقع شده است. میانگین دمای سالیانه منطقه در حدود26/1می باشد. میانگین بارندگی سالیانه درحدود317/9میلی متر بوده که بیش از 95 درصدآن در زمستان بوده و تابستانی خشک درمنطقه حکمفرما است. رژیم رطوبتی در منطقه برازجان، یوستیک متمایل به اریدیک اعلام شده است و رژیم حرارتی آن هایپرترمیک میباشد. نتایج ارزیابی اقلیم نشان داد که آبو هوایی منطقه برای محصول گندم، مناسبS1 و برای جو و ذرت نسبتاً مناسب S2 می باشد. نتایج ارزیابی کمی نشان داد که کلاس تناسب برای محصولات موردنظر نسبتاً مناسبS2 تا نامناسبN)بود. نتایج مطالعات اقتصادی نشان داد که کلاس تناسب برای محصولات یاد شده مناسبS1 تا بحرانیS3 بود.
نویسندگان
فاطمه خواجه
دانشجوی کارشناس ارشد خاکشناسی گرایش پیدایش و رده بندی خاک
سیدعلی ابطحی
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس
غلامرضا زارعیان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان فارس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :