به نژادی لیمو ترش به منظور تولید ارقام مقاوم به بیماری جاروک
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,716
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_320
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
بیماری جاروی جادوگر (جاروک) لیمو ترش که از یک نوع فیتوپلاسما با نام علمی Candidatus "Phytoplasma aurantifolia" ناشی می شود، بیماری کشنده ای در لیمو ترش و سایر مرکبات حساس می باشد که باعث نابودی بسیاری از باغات جنوب کشور گردیده است. استفاده از ارقام مقاوم، اقتصادی ترین و سالم ترین راه کنترل این بیماری محسوب می شود. دراین تحقیق به منظور تولید و بررسی واکنش هیبرید های بین ارقام مقاوم مرکبات و رقم حساس (لیمو ترش)، از نارنگی کلمانتین و کامکوات ناگامی، که هر دو مقاوم به این بیماری هستند به عنوان والد مادر در تلاقی با لیمو ترش (والد نر) استفاده گردید. از 28 تیپ هیبرید تولید شده 21 تیپ به روش مایه زنی با پیوند نسبت به بیماری جاروک لیمو ترش مورد محک قرار گرفتند. واکنش زنجیره ای پلی مرازPCR)آشیانه ای با استفاده از جفت آغازگرهایR16F2n/R16R و 2 P1/P7 برای ردیابی فیتوپلاسمای جاروک انجام پذیرفت. نتایج ارزیابی های ظاهری و مولکولی نشان داد که پس از گذشت شش ماه از مایه زنی اگر چه علائم ظاهری در هیبرید ها مشاهده نشده ولی تعدادی از آنها فایتو پلاسما را در خود تکثیر دادند. در این تحقیق برای اولین بار یک شبه لیموی جدید به دست آمده که می تواند در برنامه های تعیین سازگاری با مناطق لیمو کاری مد نظر قرار گیرد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اسد اسدی آبکنار
مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور، رشت،
محسن مردی
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، جاده ماهدشت، کرج،
محمد صالحی ابرقویی
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، جاده ماهدشت، کرج،
مائده شفیعی
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، جاده ماهدشت، کرج،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :