تاثیرعصاره پنج جدایه از سه قارچ مهم آنتاگونیست در مرگ و میر لاروهای سن دوم نماتد سیست چغندر قند Heterodera schachtii در شرایط آزمایشگاهی
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 499
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_318
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
نماتد سیست چغندرقند یکی از مهمترین نماتدهای پارازیت این گیاه است که هر ساله باعث خسارت قابل توجهی به این محصول میگردد. از آنجا که مبارزه شیمیایی آلودگیهای فراوانی را به محیط زیست و انسان وارد مینماید، محققان همواره به دنبال روشهایجایگزینی هستند که بتواند به تنهایی یا همراه با سایر روشها در کنترل نماتدها به کار رود. استفاده از قار چها به عنوان مبارزهگر بیولوژیک یکی از این راهها است. عصاره قارچهای آنتاگونیستIRAN 810 C) Paecilomyces lilacinus و سه جدایه ازTrichoderma harzianum و ؛(IRAN 543 C) و (IRAN1121C) ،(IRAN 1129 C) Pochonia chlamydosporiaکشت شده درمحیط مایع مالت بر روی مرگ و میر لارو سن دوم نماتد سیستی چغندر قند در دو بازه زمانی 24 و 48 مورد آزمایش قرار گرفت. دربازه زمانی 24 ساعت قارچpochonia ،Paecilomyces ،Trichodermaجدایه1121و1129 و543 به ترتیب96/66و63/38و88/88 و59/62و50/55درصد و همچنین در بازه زمانی 48 ساعت به ترتیب 10 و86/66و90وه93/33و66/11درصد روی مرگ ومیر لاروها اثر داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که قارچTrichodermaپتانسیل خوبی برای کنترل این نماتد دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ندا گل میرزایی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
سیدمحمدرضا موسوی
گروه بیماری شناسی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
صدیقه محمدی
گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :