اثر اسانس های طبیعی و نانو ذرات نقره و مس در بهبود عمر گلجایی دو رقم تجاری گل بریدنی میخک (Dianthus caryophyllus L.)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 761

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_289

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

عمرگلجایی عامل اصلی تعیین کننده ارزش تجاری گل های بریدنی محسوب میشود. نانو ذرات نقره به جهت نسبت بالای سطح به حجم، تماس خوبی با میکروارگانیسم ها داشته و یک میکروبکش بسیار موثر میباشند. کاربرد نانو ذرات نقره در گلهای بریدنی بهعنوان یک عامل موثر ضدمیکروبی، بازدارنده اتیلن و یا تنظیم کننده گشودگی روزنه گزارش شده است. اسانسهای طبیعی نیز به دلیل سطوح بالای ترکیبات فنولی نظیر کارواکرول، تیمول و اوژنول، خصوصیات ضدمیکروبی قوی در مقابل برخی عوامل بیماریزا دارند. در این تحقیق به منظور ارزیابی اثر اسانسهای طبیعی و نانو ذرات نقره و مس در بهبود عمر گلجایی دو رقمتجاری گل بریدنی میخک، آزمایشی با دو غلظت( 50 و 100 میلی گرم) نانو ذره نقره، نانو ذره مس، اسانس آویشن، اسانس زیره، اسانس شبت و اسانس نعنا فلفلی بعلاوه ساکاروز 3 درصد در مقایسه با شاهد (محلول ساکاروز 3 درصد) و دو رقم گل بریدنی میخک ”وایت لایبرتی و ”کینگ لاین به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی همراه با هشت تکرار به اجرا درآمد نتایج نشانداد در بین تیمارهای نانو ذرات، بیشترین قطر تاج در رقم وایت لایبرتی مربوط به نانو ذرات نقره 100 میلی گرم در لیتر و نانو ذرات مس 50 میلی گرم در لیتر بوده است. همچنین، اسانس زیره 100 میلی گرم در لیتر ، در بین کل تیمارها بیشترین تأثیر افزایشی را داشته است. در رقم کینگ لاین، بیشترین قطر تاج مربوط به تیمار آب مقطر بوده و پس از آن تیمار اسانس زیره 100 میلی گرم در لیتر ، بیشترین تأثیر را داشته است

نویسندگان

آزاده یاران

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی ، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه.

مهدی اورعی

استادیارگروه علوم باغبانی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه.

مهرداد جعفرپور

استادیار گروه علوم باغبانی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاد اسلامی، خوراسگان.

بهزاد ادریسی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات گیاهان زینتی، محلات.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مبیات، ح. عزیزی، م. شور، _ و وحدتی، نوید. 1390 ...
  • Jiping. L, Kamani. R, Daryl. C. J, Shenggen. H, and ...
  • _ _ _ _ ano Goo0 ocience _ o6 2012 ...
  • نمایش کامل مراجع