کاهش جمعیت علف های هرز ذرت تحت تاثیر تغییر تاریخ و تراکم کاشت ذرت و کاربرد بقایای گندم
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 415
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_107
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تاثیر تغییر تاریخ کاشت و تراکم گیاه زراعی ذرت 1 و همچنین بقایای گندم بر کاهش جمعیت علف های هرزمزرعه ذرت در منطقه داراب، آزمایشی به صورت طرح کرت های خرد شده فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی، در4 تکرار صورت گرفت. تاریخ کاشت 15 خرداد و 15 تیرماه به عنوان فاکتور اصلی در کرت های اصلی و 2 فاکتور دیگر شامل مقادیر مختلف بقایای گندم در چهار سطح صفر (شاهد)25درصدو50 % و 75 % بقایای گندم سال قبل ( 3 تن در هکتار) و سطوح تراکم کاشت 80000 و 90000 بوته ذرت در هکتار به صورت فاکتوریل در کرت های فرعی پیاده شدند. نتایج اثرات اصلی نشان داد که کمترین وزن خشک و تراکم بوته علف های هرز تاج خروس 2 و سلمه تره 3 در تیمار تاریخ کاشت 15 خرداد، تیمار تراکم کاشت 90 هزار بوته ذرت و تیمار 75 % بقایای گندم به دست آمدبر هم کنش اثرات متقابل تیمار تاریخ کاشت، تیمار تراکم کاشت ذرت و تیمار بقایای گندم بر کاهش جمعیت علف های هرز معنی دار نشد لیکن، با توجه به نتایج اثراتاصلی برای دستیابی به بهترین عملکرد دانه ذرت و کاهش جمعیت علف های هرز، کاشت ذرت با تراکم 80 هزار بوته در تاریخ 15 خرداد همراه با کاربرد 50 % بقایای گندم، قابل توصیه است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن والی زاده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد فسا*
علی پاک نیت
اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان فارس
ابوالقاسم الحانی
اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان فارس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :