اثرکاربرد دو نوع علفکش در چهار تاریخ کاشت مختلف بر جمعیت علفهای هرز لوبیا چیتی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 562

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_026

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر تاری خهای مختلف کاشت لوبیا و علف کش در میزان کنترل علف های هرز و صفات لوبیا تحقیقی طی بهار وتابستان 1390 در ایستگاه تحقیقاتی خیرآباد استان زنجان در قالب آزمایش اسپلیت بلوک (استریپ پلات) بر پایه بلوک های کاملتصادفی با 4 تکرار اجرا شد. فاکتور تاریخ های کاشت در 4 سطح (تهیه بستر کاشت یا خاک ورزی): 20 تا 25 اردیبهشت، 5 تا 10 خرداد، 20 تا 25 خرداد، 5 تا 10 تیر ماه و فاکتور کاربرد علف کش نیز در 4 سطح شامل: کاربرد پیش رویشی ایمازتاپیر (پرسوئیت 10 SLبه مقدار یک لیتر در هکتار، کاربرد پیش کاشت تری فلورالین (ترفلان 4%ECبه مقدار2/5لیتر در هکتار، شاهد وجین دستیعلف ها یهرز و شاهد با علف هرز و بذر مورد استفاده لوبیا چیتی رقم 16COSبود. تراکم علف های هرز در مراحل اول، دوم و سوم نمونه برداری تحت تاثیر تاریخ کاشت، کاربرد علف کش و اثر متقابل تاریخ کاشت و دز علف کش در مراحل مراحل ظهور سومین سه برگچه، 50 % گلدهی و رسیدگی فیزیولوژیکی لوبیا در سطح احتمال به ترتیب پنج و یک درصد اختلاف معنی دار داشتند. ملاحظهشد که با تأخیر در کاشت لوبیا میزان تراکم عل فها یهرز نیز کاهش می یابد. سمپاشی با علف کش بر وزن خشک علف های هرز در مرحله ظهور سه برگچه و 50 درصد گلدهی و رسیدن فیزیولوژیکی لوبیا اثر معنی دار داشت ( P≤0.01در مرحله اول ظهور سه برگچه و در مرحله دوم 50 درصد گلدهی کمترین میزان ماده خشک علف هرز تولید شد. مصرف یک لیتر علف کش ایمازتاپیر و تاریخ کاشت سوم بهترین نتیجه را از نظر کاهش خسارت عل فهای هرز ایجاد نمودند

کلیدواژه ها:

ایمازتاپیر ، تریفلورالین ، لوبیا ، زنجان و علف هرز

نویسندگان

جلیل سلطان نژاد

کارشناسی ارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میانه، ایران

مهدی مهرپویان

گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میانه، ایران. *نویسنده مسئول.

سیدحسین ناظرکاخکی

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حصادقی، ح.، م، ع، باغستنی.، وغ، ع، اکبری. 1381. بررسی ...
  • -موسوی، ک.، پ، پزشکپور، م. شاهوردی. 1386. پاسخ جمعیت علف ...
  • -Donovan, J. T., K. N. Haarker and , W. Clayton. ...
  • Dawson, J. H. 1994. Competition betwean irigated field beans and ...
  • نمایش کامل مراجع