محلول پاشی متانول راهکاری جدید جهت افزایش رشد و عملکرد گیاهان زراعی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 7,837

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_377

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

جهت بهبود عملکرد گیاهان زراعی، بیشتر به تحقیقات پایه با تاکید ویژه بر فرآیندهای بیولوژیکی که تولید گیاهان زراعی را محدود می سازند، نیاز است . افزایش عملکرد در واحد سطح یکی از مهمترین مواردی است که توجه بسیاری از محققین را به سوی خود جلب نموده است [.2] اولین شرط جهت دستیابی به عملکرد بالا در واحد سطح، تولید ماده خشک زیاد است . از آن جایی که تقریبا حدود90 درصد وزن خشک گیاهان ناشی از آسیمیلاسیون CO2 توسط فتوسنتز است، در نتیجه افزایش سرعت فتوسنتز برای بالا بردن ظرفیت تولید گیاهان زراعی می تواند مفید باشد جهت دستیابی به این امر از از ترکیباتی نظیر متانول، اتانول، پروپانول و بوتانول و نیز اسید های آمینه ای نظیر گلیسین، گلوتامات و آسپارتات می توان استفاده نمود . یکی از فواید اصلی ستفاده از این ترکیبات جلوگیری و کاهش اثر تنش های القاء شده به گیاهان زراعی در اثر انجام تنفس نوری در آنها است در حال حاضر استفاده از محلول پاشی متانول بر روی قسمت های هوایی گیاهان زراعی به عنوان یکی از جدیدترین راهکارهای افزایش رشد و عملکرد گیاهان زراعی مطرح می باشد . زیرا متانول در مقایسه با دی اکسید کربن، مولکول کوچکتری است که می تواند به راحتی توسط گیاهان زراعی سه کربنه برای افزایش فتوسنتز آنها مورد استفاده قرار گیرد بررسی های مختلف نشان داده اند که کاربرد محلول های متانول روی قسمت های هوایی گیاهان زراعی باعث افزایش عملکرد، تسریع رسیدگی، کاهش اثر تنش خشکی و کاهش نیاز آبی در آنها می شود . نکته قابل توجه در این زمینه آن است که اثرات محلول پاشی متانول بر روی گیاهان، زمانی مشاهده می شود که گیاهان در شرایطی نظیر شرایط خشک، دمای بالای هوا و یا در معرض نور زیاد خورشید قرارداشته باشند . علاوه بر این محلول پاشی متانول بر روی بوته های دارای کمبود آب باعث افزایش بیوماس آنها می شود . همچنین تفاوت چشمگیر در مصرف آب گیاهان تیمار شده با متانول نشان داد که این گیاهان توانایی مقاومت در برابر پژمردگی را خواهند داشت . به طور کلی می توان اظهار داشت تیمار کردن گیاهان زراعی سه کربنه با محلول های متانول باعث افزایش تثبیت CO2 در آنها می شود

نویسندگان

محمدنقی صفرزاده ویشکایی

دانشجوی دکترای فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم

قربان نورمحمدی

استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

اسلام مجیدی هروان

موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی کرج

بابک ربیعی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امام، ی و نیک نژاد، م. 1373. (ترجمه). مقدمه ای ...
  • هاشمی دزفولی، الف.، کوچکی، ع. و بنایان اول، م. 1374.(ترجمه). ...
  • Downie, A., S. Miyazaki, H. Bohnert, P. John, J. Coleman, ...
  • Gout, E., S. Aubert, R. Bligny, F. Rebeille, A. Nonomura, ...
  • Hanson, A.D. and S.Roje. 2001. One-carbon metabolism in higher plants ...
  • Makhdum, M.I, N.A. Malik, S. Udin, F. Ahmad and F.I. ...
  • Nemec ek-Marshall, M. , R.C. MacDonald _ J.J. Franzen _ ...
  • Ramberg, H.A., B.J.S.C. Olson, J.N. Nishio, J. Markwell and J.C. ...
  • Ramirez, I., F. Dorta, V. Espinoza, E. Jimenez., A. Mercado ...
  • نمایش کامل مراجع