بررسی روند رهاسازی نیتروژن از منابع مختلف کودازته در قالب مطالعات انکوباسیون
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,078
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_375
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
با گسترش روزافزون نیازهای جمعیت جهان به موادغذایی و محدودیتهای بهره برداری از اراضی ، به ناچار افزایش تولید درواحدسطح امری است اجتناب ناپذیر . به دلیل نقش نیتروژن دررشد گیاه و مقدارنیاز گیاه به این عنصر، در حال حاضر یکی از ابزارهای دست یابی به افزایش تولید، استفاده از کودهای شیمیایی، به ویژه کودهای نیتروژن دار محسوب می گردد . کودهای نیتروژن دار درمقیاس وسیع درسطح جهان به کار می روند ولی قسمت عمده نیتروژن در این کودها از دست می رود و در اختیار گیاه قرار نمی گیرد (2) و ).6) کودهای کُندرها دراوایل دهه هفتادمیلادی به بازار عرضه شده و امیدها را برای کاهش هدررفت نیتروژن در اثر فرایندهای مختلف مانند تثبیت ازت درخاک، فرسایش، تصعید، آبشوئی و نیترات زدایی و درنتیجه افزایش کارایی کود، افزایش دادند . مصرف این کودها درجهان رو به گسترش است، کل مصرف طی سالهای 1997/1996 میلادی به 560000 تن رسیده است . 70 درصد کل مصرف درایالات متحده آمریکا و کانادا و 30 درصد باقیمانده در ژاپن و اروپا بوده است . در اروپا و آمریکای شمالی مصرف این کودها درزمینه هایی غیراز کشاورزی ، مانند پرورش نهال ونگهداری و ایجاد فضای سبز بوده است، درحالی که درژاپن به طورگسترده ای جهت تولید برنج ، میوه و سبزیجات به کاررفته است ).6) یک کودکُندرهای ایده آل با در اختیارگذاشتن نیتروژن مطابق نیاز گیاه و به صورت تدریجی ، می تواند نقش مهمی درکاهش هدررفت نیتروژن ایفا نماید . دراین مطالعه ، هدف بررسی روند رهاسازی نیتروژن ازمنابع کودی مختلف ازته و مقایسه آنها با منابع کودی کُندرها درشرایط ثابت رطوبتی و حرارتی می باشد .
نویسندگان
محمدعلی میرزا
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم خاک پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دان
حسین میرسیدحسینی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم خاک پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دان
محمد معزاردلان
دانشیار گروه مهندسی علوم خاک دانشکده آب و خاک پردیس کشاورزی و منابع طب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :