امکان استفاده از پرلیت، ورمی کولیت و کود حیوانی در بسترکشت خزانه شناور توتون بارلی 21

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,620

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_328

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

خزانه شناور از دو بخش اصلی بستر آبی (Water bed) و بستر شناور (Float bed) تشکیل یافته است . بستر آبی شامل محلول غذایی حاوی قارچ کش بوده که در داخل حوضچه ای به ارتفاع حدود 20 سانتی متر و ابعاد دلخواه قرار دارد . بستر شناور تا آخر فصل تولید نشاء بر روی بستر آبی به ارتفاع 12 سانتیمتر شناور باقی می ماند . بستر شناور شامل سینی های استیروفومی حفره دار حاوی بستر کشت و بذر است . بسترکشت در داخل حفره ها یا سلولهای سینی پر می شود و سپس حفره ای هرمی شکل بر روی بستر کشت داخل سلولها توسط حفره بازکن (Dibbler) ایجاد شده و به داخل هر کدام از حفره های ایجاد شده بذری پوشش دار توسط بذرکار گذاشته می شود . اجزای اصلی بسترهای کشت در خزانه شناور اغلب شامل پیت موس، پرلیت و ورمی کولیت می باشد . وجود ظرفیت بالای نگهداری آب و عناصر غذایی در پیت از مزایای آن در بسترکشت می باشد ) Pearce و همکاران، ).2003 بافت و مقدار عناصر غذایی در بسترکشت از عوامل مهمی است که جهت ارزیابی تناسب بسترکشت جهت تولید نشاء به کار میروند . بافت بستر کشت بیانگر خصوصیات زیادی است که هر کدام از این خصوصیات در رشد گیاه اهمیت دارند . عوامل بسیار مهم در انتخاب بسترکشت عبارت از ظرفیت نگهداری آب، درجه یکنواختی ذرات، مقدار عناصر غذایی، عدم وجود تکه های چوب، ساقه ها، کلوخه ها و بذر علف های هرز در بسترکشت می باشد ) Smith و Spears ، ).2003 در بسیاری از کشورها سعی بر آن شده است که از بسترهای کشت ساخت داخل جهت کاهش هزینه های تولید نشاء استفاده شود . Andino وGarciaدر سال 1998 استفاده از بسترکشت حاوی80 درصد حجمی پیت و 20 درصد حجمی پوست برنج در رابطه با جوانه زنی بذر، ارتفاع نشاء، قطر ساقه و درصد نشاهای قابل استفاده رضایت بخش توصیف کرده اند Dima و همکاران (1998) با استفاده از بسترهای کشت مختلف، بسترهای حاوی پیت با شن و کودحیوانی و خاک را رضایت بخش توصیف کرده اند که در این بسترها بخش اعظم بستر از پیت تشکیل یافته و بخشهای دیگر از شن با کودحیوانی و یا خاک تشکیل شده است . این طرح با هدف کاهش هزینه تولید نشاء با جایگزینی یا کاهش مصرف پیت وارداتی و افزایش کیفیت نشاء با انتخاب بسترکشت مناسب اجرا گردید

نویسندگان

رحمت اله رنجبر

محقق آب و خاک و زراعت مرکز تحقیقات توتون ارومیه .

رامین تقوی

محقق آب و خاک و زراعت مرکز تحقیقات توتون ارومیه .

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Andino, V., and M. Garcia. 1998. Experiences in Cuba with ...
  • Dima, A., M. Cirnici, A. Ciuperca, and A. Militaru. 1998. ...
  • Pearce, B., G. Palmer, W. Nesmith, and L. Townsend. 2003. ...
  • Smith, W.D., and F. Spears. 2003. Transplant production with the ...
  • نمایش کامل مراجع