پراکنش برخی عناصر کم مصرف در شالیزارهای استان چهار محال و بختیاری
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 966
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_327
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
یکی از اهداف اصلی پژوهش، حل مشکلات تولید کنندگان کشاورزی و پاسخگویی به نیازمندیهای علمی آنان در فرایند کاشت، داشت، برداشت و فراوری تولیدات کشاورزی می باشد . تحقیق حاضر در راستای بهینه کردن مصرف کودهای شیمیایی برای دستیابی به کشاورزی پایدار، تولید مستمر با داشتن حداکثر عملکرد کمی و کیفی، حفظ محیط زیست، کاهش هزینه های تولید و پاسداری از منابع خاک و آب کشور انجام گردید . هدف از انجام این بررسی، تعیین پراکنش برخی عناصر کم مصرف ( آهن، مس، روی منگنز و کلر ) در شالیزارهای استان، تعمیم نتایج آزمون خاک برای اراضی با ویژگیهای مشابه، تعیین الویتهای تحقیقاتی و برآورد نهاده های کشاورزی ( کود شیمیایی ) مورد نیاز در منطقه بر اساس نتایج آزمون خاک می باشد .
مسکینا و همکاران (1983) و شارما و میترا (1990) علت افزایش قابلیت جذب آهن و منگنز را در شرایط غرقابی اکسایش و کاهش پ هاش در محیط اطراف ریشه و افزایش قابلیت جذب مس را نتیجه کاهش پ هاش خاک و همچنین تشکیل کمپلکس های محلول با مواد آلی می دانند . به عقیده این محققین کاهش قابلیت جذب روی به دلیل جذب سطحی این عنصر توسط مواد آلی خاک و پایداری کمپلکس روی – مواد آلی می باشد ) 6 و ). 8 بر اساس تحقیقات شانتامالا و همکاران (1976) و گیل و ملیو (1983) افزایش قابلیت جذب فسفر را به تبدیل شدن فسفات های آهن فریک به فسفات های آهن فرو با قابلیت انحلال زیادتر، افزایش انحلال برخی اسیدهای آلی در شرایط غرقابی و جانشین شدن فسفات با آنیون های آلی نسبت داده اند
نویسندگان
رامین ایرانی پور
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحالو بختی
مجید فرزان
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :