تأثیر مقدار و سالهای کاربرد کود گاوی در یک خاک آهکی بر قابلیت جذب فسفرآلی و معدنی
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,830
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_301
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
فسفر یکی از عناصر اصلی موردنیاز گیاه میباشد که کمبود آن در اراضی کشاورزی منجر به کاهش رشد محصولات زراعی میگردد استفاده از کودهای آلی در اراضی کشاورزی مناطق خشک که دارای ماده آلی پایینی هستند بهبود خصوصیات فیزیکی، بیولوژیکی، شیمیایی خاک و همچنین بهبود وضعیت تغذیهای گیاه را به دنبال دارد . کودهای آلی حاوی مقادیر متنابهی از عناصر مورد نیاز گیاه مانند فسفر و نیتروژن بوده که استفاده از آنها در اراضی کشاورزی باعث بالا نگهداشتن سطح باروری خاک شده و کشاورزان را قادر خواهد ساخت که برای مدت طولانی از این اراضی استفاده کنند تحقیقات متعددی نشان داده است که استفاده از کودهای آلی منجر به افزایش فسفر قابل جذب خاک میشود اما در زمینه تأثیر این کودها بر شکلهای مختلف فسفر خاک اطلاعات کافی در اختیار
نمیباشد . همچنین با توجه به اینکه بخشهای مختلف فسفر معدنی و آلی از لحاظ تأمین فسفرقابل جذب خاک با هم متفاوت هستند، آگاهی از وضعیت از هر کدام از این بخشها میتواند در مدیریت صحیح تغذیه فسفر در خاک مفید واقع گردد . لذا این تحقیق با هدف بررسی تأثیرات تجمعی و باقیمانده کود گاوی بر شکلهای مختلف فسفر آلی و معدنی در یک خاک آهکی انجام گرفت .
نویسندگان
مجید حجازی مهریزی
دانشجوی دکترا گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان
حسین شریعتمداری
دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان
مجید افیونی
استاد گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :