تفاوت در شکلهای مختلف پتاسیم بین خاکهای مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,028

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_247

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

پتاسیم به طور متوسط 2/6 درصد وزنی پوسته زمین را تشکیل می دهد و از این رو هفتمین عنصر شیمیایی و چهارمین عنصر غذایی ضروری از نظر فراوانی در لیتوسفر می باشد . مقدار پتاسیم قابل استفاده اغلب خاکهای زراعی کم است در حالیکه مقدار پتاسیم کل در این خاکها غالبا زیاد می باشد . به طور کلی پتاسیم در خاک به چهار شکل اصلی وجود دارد که عبارتند از پتاسیم محلول ( درصد بسیار کم ) ، تبادلی 0/1-2) درصد کل ) ، غیرتبادلی 2-10) درصد کل ) و ساختمانی 90-98) درصد کل ). پتاسیم محلول و تبادلی به سهولت قابل استفاده گیاه، پتاسیم غیرتبادلی به کندی قابل استفاده گیاه و پتاسیم ساختمانی غیر قابل استفاده برای گیاه می باشد ) ).Havlin et al. 1999 مهمترین منبع تامین پتاسیم برای گیاه هوادیدگی کانیهای حاوی این عنصر در خاک می باشد که مهمترین آنها کانیهای میکا و فلدسپات می باشند . معمولا میکاها در بخش رس خاک وجود داشته و راحت تر از فلدسپاتها که اغلب در بخش سیلت و شن خاک وجود دارند هوادیده شده و پتاسیم مورد نیاز گیاه را آزاد می کنند . در میان میکاها نیز کانی بیوتیت راحت تر از کانی مسکوویت هوادیده می شود . بنابراین در خاکهای مناطق خشک و نیمه خشک اصلی ترین منبع تامین پتاسیم مورد نیاز گیاه، هوادیدگی کانی بیوتیت می باشد

نویسندگان

مهدی نجفی قیری

دانشجوی دکترای بخش خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

سیدعلی ابطحی

استاد بخش خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

حمیدرضا اولیایی

استادیار بخش خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اولیایی، ح. ر. 1384. مطالعه کانی‌شناسی رس، میکرومورفولوژی و تکامل ...
  • Ghosh, B. N. and R. D. Singh. 2001. Potassium release ...
  • Havlin, J. L., J. _ Beaton, S. L. Tisdale, and ...
  • نمایش کامل مراجع