همکاری در زنجیره تأمین در حالت کمبود مجاز: تئوری بازی های غیرهمکارانه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRIMC09_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 977
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قهرمان عبدلی

استادیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران

حنان عموزاد مهدیرجی

دانشجوی دکترای مدیریت تولید و عملیات دانشگاه تهران

یونس جبارزاده

دانشجوی دکترای مدیریت تولید و عملیات دانشگاه تهران

چکیده

هدف از مدیریت زنجیره تأمین، بهبود فعالیت های مختلف اجزاء و سطوح یک زنجیره تأمین به منظور بهبود وضع کلی سیستم زنجیره تأمین است. در این بین ممکن است بین اهدف ا اجراء و سطوح مختلف در جهت رسیدن به اهداف کلی زنجیره تأمین، تضاد تناقضات بسیاری مشاهده شود، که این اختلالات و تناقضات به مرور زمان منجر به کاهش قدرت و رقابت پذیری زنجیره تأمین خواهد شد. در تعامل بین هر دو بخش از زنجیره تأمین، تعیین مواردی چون اندازه دسته، مقدار سفارش، قیمت پیشنهادی و قیمت نهایی مورد بررسی قرار می گیرد. هر یک از موارد فوق در فرایند چانه زنی طرفین مورد مباحثه قرار گرفته و در راستای تأمین اهداف هر یک از طرفینف توافق نهایی صورت می پذیرد. مدل های بسیاری در زمینه حل مشکلات و مسائل مربوط به تعامل و ایجاد همکاری بین مشتری و تأمین کننده در زنجیره تأمین وجود دارند، که عوامل بسیاری از قبیل عوامل هزینه ای یا مسائل مربوط به اصول رقابت فی ما بین دو طرف را در نظر می گیرند. در این مقاله تعامل بین مشتری و تأمین کننده به عنوان یک حالت از چانه زنی فرض شده و به دنبال حل این مسئله به کمک رویکرد تئوری بازی های می باشد. استفاده از توری بازی ها جهت ایجاد همکاری بین طرفین در زنجیره تأمین منجر به تعیین نقطه تعادلی شده، که در آن اندازه دسته بهینه، قیمت پیشنهادی، مقدار کمبود و ه مچنی قیمت نهایی بهینه با در نظر گرفتن حرکت و پیامد هر یک از طرفین تعیین می شود. با این رویکرد، رابطه بین مشتری و تأمین کننده بصورت یک بازی در نظر گرفته شده است که به صورت بازی غیر همکارانه مورد حل و تفسیر قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

تئوری بازی ها، بازی ه ای غیرهمکارانه، زنجیره تأمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.